Najpoznatiji Etno duo s ovih prostora, Goga & Željko, sudjelovao je na Etnofestu u Neumu u Bosni i Hercegovini.

Organizatori te manifestacije pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta te Vlade Republike Hrvatske okupili su najbolje hrvatske izvođače, skladatelje i umjetnike iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Savršeno su se uklopili u koncept festivala koji nema natjecateljski karakter, no koji njeguje i promovira tradicijski izričaj u novim skladbama. Nastupili su sa svojom obradom pučke pjesme „Polegala trava detela“ te tako, kao najsjeverniji izvođači, predstavili kajkavštinu.

Uz Gordanu Lach i Željka Grahovca, publika je ove godine na 24. tradicionalnom Etnofestu Neum 2019. imala prilike uživati uz 25 izvođača, među kojima su bili Mia Dimšić, Đuka Čaić, Alka Vuica i Livio Morosin, The Frajle, Mario Rucner, Trio Gušti, Jasmin Stavros, Leo, Željko Krušlin-Kruška, Dražen Žanko, Zdravko Škender, Bruno Krajcar, Ivica Šeperić, Mladen Burnać i drugi.

https://www.youtube.com/watch?v=7iueaudCdgU

Etnofest Neum (punog naziva Hrvatski glazbeni festival “Etnofest Neum”) festival je koji se održava u Neumu, o organizaciji Općine Neum, Hercegovačko-neretvanske županije te Umjetničke organizacije Hipi-hop iz Zagreba. Prvi je put održan 1996., a održava se krajem mjeseca kolovoza, uoči blagdana Gospe od Zdravlja, Dana općine Neum. Svojevrstan uvod u festival je Večer hrvatskog folklora na kojoj nastupaju folklorne skupine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja se održava na istoj pozornici kao i festival.

Komentari

Komentara