Povežite se s nama

Međimurje

Grad Prelog krenuo u potragu za potencijalnim variocima

Objavljeno:

- dana

BEZ TEORIJSKE NASTAVE

U gradskoj upravi Grada Preloga u četvrtak je održan inicijalni sastanak gospodarstvenika Donjeg Međimurja vezan uz edukacije i praktično obučavanje osoba za zanimanje zavarivač

Ovaj će se program provoditi u suradnji lokalnom samoupravom, tvrtkama s područja Grada Preloga te polaznicima edukacije i tečaja. Cilj edukacije je osposobiti i certificirati kandidate za zanimanje zavarivač kako bi se dobio kadar za to zanimanje koje spada u deficitarna kod svih metaloprerađivačkih tvrtki na ovom području. Edukacije će se provoditi po programu tvrtke Đuro Đaković montaža – Centar za zavarivanje d.o.o. iz Slavonskog Broda, koja je ovim putem prezentirala njihovo dugogodišnje iskustvo u praktičnim obukama zavarivača prema ovlaštenjima TUV-a. Tvrtku je prezentirao Božidar Ćorić, predstavnik za kvalitetu, marketing i nabavu.
Zanimljivo je da se njihova obuka sastoji od nula sati teoretske nastave te se sve svodi na praktični dio edukacije. Bit će omogućeno pohađanje desetak vrsta načina zavarivanja, rekao je Ćorić i dodao kako najtraženiji, “MAG” tečaj stoji između 8.500 i 12.000 kuna, a cijena ovisi o nizu faktora, dok “WIG” odnosno “ARGON” tečaj stoji 17.300 kuna. Grad Prelog će se uključiti u sufinanciranje ove obuke i angažirati se u pronalaženju kandidata za ovo deficitarno zvanje, napomenuo je zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje