Povežite se s nama

Međimurje

Grad M. Središće osigurao besplatne slikovnice i knjige za vrtićarce te osnovnoškolce

Grad Mursko Središće besplatne knjige slikovnice

Objavljeno:

- dana

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana Grad Mursko Središće je, za djecu koja polaze vrtiće i škole na području grada, osigurao besplatne slikovnice i edukativne knjige.

Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade s područja grada Mursko Središće te se tako sufinanciraju dječji vrtići, sufinanciraju se izleti i maturalna putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, sufinanciranje školske kuhinje za drugo, treće i svako sljedeće dijete u obitelji, sufinanciranje besplatnih udžbenika, kupnja bilježnica i niz drugih programa.

Zbog niza aktivnosti s djecom i mladima na području grada Mursko Središće u studenom je Gradu dodijeljen počasni naziv “Grad Mursko Središće – prijatelj djece”.

Gradonačelnik Dražen Srpak je u srijedu, 19. prosinca, podjelio knjige i slikovnice, odabrane prema dobi djece, u Osnovnoj školi Mursko Središće, Dječjem vrtiću „Maslačak“ i Dječjem vrtiću „Pahuljica“. Da je knjiga uvijek dobar poklon, dokaz su oduševljenje i osmjesi mališana i djece.

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje