Povežite se s nama

Međimurje

Grad Prelog uz bogat program 6. prosinca obilježava Dan grada

Objavljeno:

- dana

Već tradicionalno, na blagdan svetog Nikole u utorak, 6. prosinca Grad Prelog obilježava svoje dane. Podsjećamo, tog je dana daleke 1264. godine prvi put u nekom pisanom dokumentu – povelji bana Rolanda od Ratolda, spomenuto ime Prelog.

Svečano obilježavanje Dana grada započinje prijepodne u 10 sati otvaranjem Fitness parka u “Preločkoj marini“, dok će svega pola sata nakon toga biti otvorena i pješačko – biciklistička staza Prelog-Otok. Za 11 sati predviđeno je otvorenje rekonstruirane gradske Ulice Kralja Petra Krešimira IV. Program se nastavlja u 11.30 sati otvorenjem ginekološke ordinacije u Prelogu (Kralja Petra Krešimira IV/7), a potom u 15.30 za goste i uzvanike slijedi prijem kod gradonačelnika Ljubomira Kolareka. U ovoj prigodi u Velikoj vijećnici gradske uprave bit će održano izlaganje: “Kako se stvarao grad“. U župnoj crkvi Sv. Jakoba od 17 sati slijedi misno slavlje nakon kojeg će prijavak podnijeti pripadnici međimurske povijesne postrojbe – Zrinska Garda iz Čakovca. Svečana sjednica Gradskog Vijeća u preloškom Domu kulture započinje u 18 sati. Na sjednici će biti riječi o realiziranim projektima i planovima za daljnji razvitak Preloga. Također, na sjednici će biti uručena javna gradska priznanja za 2016. godinu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje