Povežite se s nama

U fokusu

Grad Varaždin želi preko noći jednostrano raskinuti ugovor o interventnom zbrinjavanju bala i koncesiju?

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina za utorak je sazvao sjednicu varaždinskoga predstavničkog tijela s tri točke dnevnog reda koje se odnose na gospodarenje otpadom. Riječ je o ishitrenom jednostranom raskidanju Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju otpada deponiranog u Brezju, kao i Ugovora o koncesiji za njegovo odlaganje.

Time je nastavljen niz ad hoc sazvanih izvanrednih sjednica Gradskog vijeća, kojima se vijećnici prisiljavaju na brzopotezno donošenje odluka koje Grad mogu skupo stajati, i doslovno ga pokopati u roku od 24 sata! Na sjednici bi se trebalo raspravljati i odlučivati o problematici baliranog otpada u Brezju, ugovorima i kompleksnim sudskim sporovima vrijednosti preko 200 milijuna kuna, iako su o tome vijećnici obavješteni samo 24 sata prije njezina održavanja.

Vijećnici će, iako im nije dato vremena proučiti materijale i obaviti nužne konzultacije, raspravljati te potom i donijeti odluku o tome jesu li nastupili uvjeti za raskid Ugovora broj 352/08 o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezje, na kojoj je od 2005. godine odloženo oko 120.000 tona komunalnog otpada.

Podsjećamo, u međuvremenu je, u travnju 2018. godine, na Vrhovnom sudu srušena i pravomoćna presuda Visokoga trgovačkog suda, kojom su ništetnim proglašeni ugovori s dodacima iz 2008., 2009. i 2010. godine između T7 VIS-a (danas T&H INVEST d.o.o.) s jedne strane, te Varkoma i Grada Varaždina s druge strane.

Zvuči nevjerojatno, ali izgleda da se gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim najbližim suradnicima odlučio na potpuno diletantsko rješavanje najvećeg ekološkog i političkog problema na gradskom području.

Iako su uistinu izazivale čuđenje iracionalne odluke bivšeg gradonačelnika Habuša, da ne poštuje Čehokove ugovore, sada još daleko više čude samovoljne odluke Čehoka da ni sam ne poštuje svoje ugovore te štoviše, bez suglasnosti i odluke Gradskog vijeća potpisuje dopise o raskidu ugovora.

Takvi nepromišljeni hazarderski potezi aktualnog gradonačelnika i vijećnika koji ga u tome podupiru, u najmanju su ruku neozbiljni i ishitreni ne ostavljajući dovoljno vremena ostalim vijećnicima da prije donošenja odluke o ovako važnom pitanju stignu proučiti sve potrebne materijale, pa i one koji im, možda i namjerno, nisu poslani. Tako primjerice Plana sanacije Brezja uopće nema u poslanim materijalima za sjednicu, iako je isti i više nego nužan za donošenje ovakve odluke.

Koji skriveni motivi leže u ovakvim diletantskim odlukama da se preko noći sazivaju sjednice i neutemeljeno, unutar 24 sata, odlučuje o ovako važnim pitanjima za Grad i građane, ostaje nam tek saznati.

Jedno je sigurno, ovakva logika vladajućih, na čelu s Ivanom Čehokom, sve više nalikuje na jeftin pokušaj budalizacije Gradskog vijeća, ali i Varaždinaca koji bi se trebali pomiriti s gradonačelnikovim intimnim stavom da „je naše moje“. I da je svejedno što posljedice njegovih loših političkih odluka mogu nanijeti višemilijunske štete građanima, Gradu i tvrtkama. O onima pak pričinjenim okolišu, bolje da i ne govorimo.

Vladajući u Gradu, naime, sada smatraju da je balirani miješani komunalni otpad ključnog broja 20 03 01 promijenio protekom vremena svoju masu i svoje fizikalne i kemijske karakteristike. U obavijesti o „gašenju obveza“ (ex lege) poslanom T&H  Investu ističe se da Varkom d.d. ne posjeduje otpad koji po svojoj kategorizaciji predstavlja komunalni otpad koji je predmet navedenog ugovora.

Trasiran put u paralizu kompletnih financijskih tokova Grada?

Iako detaljnije ne pojašnjavaju, napominju i da Varkom temeljem Zakona o vodama iz 2013. godine ne smije obavljati djelatnosti koje se ne odnose na opskrbu pitkom vodom, odvodnjom ili pročišćavanjem otpadnih voda. Stoga Grad Varaždin naglašava da su obveze društva Varkom prestale zbog nemogućnosti ispunjenja te da je „na strani Grada došlo na određeni način do gašenja obveza iz ugovora zbog nemogućnosti ispunjenja“.

Grad Varaždin također ne smatra da su nastupili uvjeti da Varkom d.d. jednostrano raskine ugovor samo s T&H Investom, već i da se raskine koncesija zaključena s tvrtkom zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom CE-ZA-R (C.I.O.S. grupa) iz 2013. godine.

S obzirom na to da Grad Varaždin zasad nije postigao razuman dogovor s drugim stranama (T&H Invest, C.I.O.S. grupa), šteta koja mu je napravljena samo iz osnove neispunjavanja odredbi Ugovora o interventnom zbrinjavanju, ali i nekonzumiranja Koncesije o odlaganju otpada, mogla bi na kraju iznositi više desetaka milijuna kuna.

Nažalost, u to nisu uračunati troškovi zbrinjavanja više od 100.000 tona baliranog otpada odloženoga u Brezju, i tek će se vidjeti hoće li ovakvi potezi vladajućih uzrokovati čak i paralizu kompletnih financijskih tokova Grada, na što mnogi upozoravaju.

O tim opasnostima, u materijalima za sjednicu koje su gradski vijećnici dobili svega 24 sata prije njezina održavanja, nema ni riječi.

A trebalo bi ih biti, jer kako doznajemo od Miroslava Rendića, odvjetnika T&H Investa, u ovoj tvrtki su spremni pokrenuti nove sudske postupke „radi naknade štete i zaštite svojih drugih poslovnih interesa“.

– Ukoliko dođe do jednostranog raskida Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju otpada deponiranog u Brezju , isplivat će na vidjelo brojne reperkusije. Naime, kontradiktorno je da Grad Varaždin vodi spor za utvrđenje ništetnosti spomenutog Ugovora, a istovremeno trgovačko društvo u njegovom vlasništvu (Varkom), raskida taj važeći Ugovor – ukazuje Rendić.

Dodao je da bi pravosudna „trakavica“ mogla potrajati još 5, ili čak 10 godina!

– Ako Grad izgubi parnicu, morat će platiti sve sudske troškove, nadoknaditi štetu T&H Investu i visoke kamate – zaključio je Miroslav Rendić.

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje