Povežite se s nama

Ostali sportovi

Gradonačelnik najavio planove za promjene u sportu u gradu

Objavljeno:

- dana

SPORT U 2013. GODINI

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na lokalnoj televizijskoj postaji prokomentirao je trenutnu situaciju u sportu u gradu i naznake za sljedeću godinu.

– Činjenica da se ove godine dogodilo da smo ostali bez Varteksa, odnosno NK Varaždina jer je procijenjeno da se one dubioze koje su stvarane godinama nerealno da će se pokriti. Nažalost, nama su ostala sva ona dugovanja koja je taj klub uspio napraviti. Tu je i onaj kredit koji smo svojevremeno odobrili, kao Grad  i koji nam je ostao bez obzira što kluba nema ili još jedva praktički egzistira. Ostala su po novom Zakonu sva ona dugovanja prema HEP-u i prema Termoplinu koja taj klub nije namirio a sada moramo namiriti mi bez obzira što je Grad odnosno Zajednica sportskih udruga grada Varaždina tek 1. 1. preuzela upravljanje Varteksovim stadionom. Vidjet ćemo kako će se sve to skupa razviti. Nisam siguran da se ide u dobrom smjeru. Nudili smo pomoć, nudili smo neka rješenja. Međutim, ekipa koja vodi taj klub ima neku svoju čudnu politiku. Generalni stav je da u budućnosti trebamo razmisliti što se tiče nogometa i nekih drugih klubova. Nema smisla da imamo u gradu pet, šest klubova koji se natječu u drugoj županijskoj nogomentoj ligi. Rasipamo taj novac. Od tih šest klubova četiri imaju četiri škole nogometa što opet nije racionalno gospodarenje.  Mislim da bi ideja o jednom jačem klubu i jednoj školi nogometa iza koga bi onda stao grad. Rekao sam gospodi iz Varteksa da tako dugo dok su toliko oslonjeni na financiranje iz Grada dajte da Grad ima vodeću ulogu u klubu toliko dugo dok ne vidim da ste stali na čvrste temelje i da ta priča ide u dobrom smjeru. Naravno da Gradu najmanje treba da vodi bilo kakav klub. 
S druge strane imate primjere Odbojkaškog kluba Varaždin Volley koji se posljednjih godinu dana mučio na posljednjim mjestima u prvoj ligi i onda ispao u drugu ligu. Sada kada razgovarate sa tim ljudima  oni su zapravo zadovoljni. Prva liga stoji deset puta više, nego druga liga. Zatim oni su sada prvi u drugoj ligi i imaju prostora “disati” sa tim financijskim sredstvima. U prvom redu zbog troškova lige, a ima više prostora i za mlade igrače. Ja tvrdim da je bolje biti prvi u drugoj ligi nego zadnji u prvoj. Kada se steknu realni uvjeti za prvu ligu onda krenuti i uz pomoć sponzora i Zajednice u tim realnim okvirima.
Mi pokušavamo posložiti jedan model, koji smo sebi zacrtali oko sporta a to je da prije svega svim našim sugrađanima do 18 godina omogućimo da se mogu baviti sportom. To znači dvije stvari, prije svega dobro održavani sportski objekti i za one sportove za koje odredimo da su prioriteti ili da su tradicionalni sportovi grada Varaždina te da se tu plaćaju i licencirani treneri. To su dva osnovna preduvjeta i to tako vani u svijetu funkcionira. Ostatak novca se onda može po nekim kriterijima podijeliti udrugama. Polako idemo prema tome ali nismo to još onako posložili kao što bi htjeli ali nadam se da hoćemo.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje