Povežite se s nama

Život i društvo

Gradska tržnica donirala dvije mobilne stolice kojim će se olakšati boravak majki i beba u rodilištu

Objavljeno:

- dana

VRIJEDNA DONACIJA

Gradska tržnica d.o.o. donirala je dvije mobilne stolice Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin.

Riječ je o dvije mobilne stolice „Sella“ namijenjene transportu pacijentica, odnosno prijevozu rodilja iz rodilišta u sobu za boravak nakon poroda.

Donaciju vrijednu 22.500 kuna je u četvrtak, 28. prosinca uručio direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

– U našim humanitarnim akcijama, različitim manifestacijama kroz godinu, skupljali smo sredstva kako bismo mogli pomoći bolnici. Razmišljali smo što i kako pomoći i u dogovoru s osobljem bolnice to su ova kolica za prijevoz rodilja od rađaone do njihovih soba. Izuzetno nam je drago da možemo pomoći našim najmanjim Varaždincima koji su se tek rodili, da se njihove mame osjećaju što bolje –  rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Ivana Risek, dr. med., zahvalila je na donaciji.

– Modernim izgledom, veselom bojom i funkcionalnošću kolica će zasigurno pridonijeti stvaranju ljepšeg i sigurnijeg osjećaja naših trudnica prilikom dolaska u rodilište. Uvelike će pomoći i našim primaljama i sestrama u poslu – kazala je Risek te dodala da će nova, moderna kolica zamijeniti stara i trošna na odjelu.

Model doniranih mobilnih stolica je SLA-AX, fiksne su visine i većih zadnjih kotača, imaju pomični oslonac za noge i centralnu kočnicu na zadnjim manjim kotačima. Stolice imaju jastuk za glavu i naslone za ruke, te sinkronizirano namještanje leđnog i nožnog dijela.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., uručio je zahvalnicu direktoru Gradske tržnice.

– Svaka donacija bolnici je hvalevrijedna. Zahvalni smo Gradskoj tržnici i nadamo se da će takvih akcija biti i ubuduće. Ova donacija je svakako dobro došla. I drago nam je da je varaždinska Gradska tržnica prepoznala bolnicu odnosno rodilište kao mjesto vrijedno dodatnih ulaganja – rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Izvor: gradska trznica
Foto:

Život i društvo

Već danas mješavina kiše i snijega, meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jugozapada danas, 8. prosinca, stiže postupno jače naoblačenje, potom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana kiša, a u gorskim područjima i susnježica i snijeg, objavio je DHMZ.

Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske.

Umjereno do pretežno oblačno bit će i u četvrtak, 9. prosinca. Povremeno kiša, u unutrašnjosti i oborina na granici kiše i snijega.

Na varaždinskom području u četvrtak ujutro padat će kiša i snijeg, a veći dio dana slabi snijeg. Očekuje se nekoliko milimetara snijega po metru četvornom. Budući da će temperatura biti oko nule meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje