Nastavlja se izložbeni program Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin.

Od danas, 22. svibnja, u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Staroga grada bit će otvorena izložba Velimira Ivezića pod nazivom „Arrows of desire“ (strelice žudnje).

Ipak, iz sigurnosnih mjera i preporuka zbog epidemije COVID-19 svečanog otvorenja izložbe neće biti.

– Jako nam je žao što mora otpasti naše druženje s autorom na otvorenju izložbe. Vjerujemo da će uskoro naš svakodnevni život biti slobodniji, a do tada se izložba može razgledavati individualno – poručuju iz HDLU-a.

Izložba je otvorena do 12. lipnja.

Velimir Ivezić rođen je u Varaždinu 1963. godine. Profesor je likovnih umjetnosti, konzervator-restaurator savjetnik s dozvolom Ministarstva kulture RH, prezenter baštine i slobodni umjetnik.

Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 1989. godine. Sudjeluje pri konstituiranju tzv. bolnice za umjetnine u Ludbregu, surađujući sa Bayerische Landesamt fur Denkmalpflege iz Munchena i Restaurtorskim zavodom Hrvatske.

Od 1994. radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu u svojstvu voditelja Restauratorskog centra Ludbreg, a od 2004. god radi kao slobodni umjetnik i konzervator-restaurator free lancer. Radio više samostalnih izložbi te izlagao u Strasbourgu, Munchenu, Mariboru, Zagrebu, Varaždinu…

Komentari

Komentara