Imenovanja

Izabrani su vršitelji dužnosti pročelnika upravnih odjela Grada Varaždina, koji će na tom mjestu ostati do siječnja, kad se očekuje preustroj gradske uprave i povećanje broja odjela.

Njihova imenovanja su uslijedila nakon što je prije desetak dana svih sedmero tadašnjih pročelnika u roku od dva dana predalo svoje ostavke.

Na prvi pogled se vidi da teza o šurovanju gradonačelnika Ivana Čehoka sa dijelom SDP-a nije bila bez vraga: četiri ostavke su prihvaćene dok su SDP-ovi Mirela Ivanković, Mirna Kezele  i Damir Mikulić ostali na svom radnom mjestu.  

Upravo je grupa oko Mirele Ivanković  – a koju forsira i predsjednik županijskog SDP-a, Mario Habek – pokazala sklonost za dogovor s gradonačelnikom o podršci u Gradskom vijeću, čime bi HDZ  izgubio status povlaštenog partnera. HDZ u ovoj rotaciji nije dobio niti jedno pročelničko mjesto, što ne znači da će i u konaćnici biti tako

Budući da je Mirelu Ivanković u izbornoj utrci za predsjednika/cu gradske organizacije pobijedio Miroslav Marković – kojega podupire grupa oko, vlasti nesklonog Nevena Bosilja – uskoro će se vidjeti je li u SDP-u došlo do unutarstranačke podjele, kojom će gradonačelnik profitirati s više ruku za glasanje i slabašnijim HDZ-om. 

Tko, gdje i zašto?

Damir Mikulić će i dalje voditi Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Mirna Kezele Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove, a Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu, Mirela Ivanković.

Branku Matavulj će na čelu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika zamijeniti Dražen Dretar, dosad zadužen za protokol.

Dr. Tomislav Bogović – savjetnik Grada za lokalnu samoupravu – novi je v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju. On je na to mjesto došao s pozicije v.d direktora Aquatehnike. Budući da bi nakon najave kako će na čelo firme doći netko iz struke, što Tomislav Bogović nije, on je sad završio kao pročelnik u Gradu.

Dugogodišnja zaposlenica u Gradu, Draženka Dević preuzeti će Upravni odjel za društvene djelatnosti dok će dosadašnjeg pročelnika komunala, Marija Sambolca – svježe izabranog predsjednika gradskih narodnjaka – zamijeniti Roberto Krajcer.

Iako je Sambolec, dakle, otišao tek nakon što je postao predsjednik HNS-a, govori se kako se on niti ne bi kandidirao za stranačku dužnost da je mislio kako postoje ikakve šanse da ostane pročelnik.

Je li ovo trajno rješenje ili će se i dalje kadrovirati, nije poznato, saznat će se nakon obavljenog javnog natječaja, kojeg neko vrijeme neće biti.

Zasad se vidi da je gradonačelnik održao svoje obećanje o nezapošljavanju.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara