Povežite se s nama

Sport

Heleni Dretar Karić dodijeljena pozivnica za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju

Objavljeno:

- dana

Odlukom ITTF-PTT-a, jučer je dodijeljena pozivnica za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju Varaždinki Heleni Dretar Karić, parastolnotenisačici koja nastupa u kategoriji 3.

– S velikim nestrpljenjem sam očekivala vijest o dodjeli pozivnice za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju. Presretna sam da sam je ja upravo dobila – govori Helena Dretar Karić te dodaje:

– Početkom lipnja na posljednjim kvalifikacijama u slovenskom Laškom, gdje su se samo pobjednice kategorija kvalificirale za igre, ispala sam u polufinalu od Japanke Jokimi s 3:2. Moram priznati, možda zvuči neskromno, ipak sam očekivala tu pozivnicu, jer sam u svojoj kategoriji 11-ta na svjetskoj rang listi, a njih 10 su se izravno kvalificirale za Tokijo. Isto tako, možda je pozivnica opravdano dodjeljena meni, jer igram parove s Anđelom Mužinić koja se kao četvrta na rang listi već kvalificirala, a mi kao aktualne europske prvakinje i vice prvakinje s igara u Rio de Janeru svakako zaslužujemo igrati kao ekipa u Tokiju. Dat ću sve od sebe u pojedinačnom djelu natjecanja, a u ekipnom djelu Anđela i ja smo jedne od favoritkinji za medalju. Ne bih ništa željela pompozno najavljivati, valja samo i dalje trenirati i pripremati se za kolovoz kada počinju igre. Vidimo se u Tokiju – zaključila je Helena Dretar Karić.

Heleni Dretar Karić bit će to treće igre, jer je nastupila 2012. u Londonu i 2016. u Rio De Janeiru. Hrvatske boje u para stolnom tenisu branit će tako u kategoriji 3. Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić te u kategoriji 6. Pavao Jozić.

Nekategorizirano

Mario Carević više nije trener Nogometnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon šest kola provedenih na klupi Nogometnog kluba Varaždin, Mario Carević više nije trener varaždinskog drugoligaša.

Klub i Carević sporazumno su raskinuli suradnju.

– Gospodinu Careviću zahvaljujemo na svemu učinjenom za klub i želimo mu puno sreće u nastavku karijere – stoji na stranicama NK Varaždin.

Inače, Carević je s Varaždincima upisao tri remija, dva poraza i pobjedu.

Varaždinci sada drže tek 12. mjesto 2. HNL. Budući da su ambicije kluba povratak u elitni rang, pozicija u donjem dijelu ljestvice bila je očigledno signal za promjenu trenera.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec izborio nastup na Svjetskom prvenstvu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza od srijede,15. do subote, 18. rujna u Osijeku su održane kvalifikacije najboljih hrvatskih gimnastičara za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 13. do 24. listopada u japanskom gradu Kitakyushu.

Gimnastičar Vindije Mateo Žugec , četvrti junior Europe i peti svijeta, u prvoj godini svoje mlađeseniorske karijere , uspio je dohvatiti normu za odlazak na najveće natjecanje u sportskoj gimnastici.

Kvalifikacije su se odvijale dva dana. Prvoga dana Mateo je odradio vježbu, ali s jednom srednjom pogreškom. Iz tog razloga u konačnom zbroju aritmetičke sredine dvaju nastupa ostvario je B normu.

– To znači da je financiranje na samom klubu, odnosno lokalnoj zajednici. Nadamo da kad se vratimo iz Osijeka da će nas dočekati otvorena vrata u svim gradskim i županijskim institucijama te da će grad Varaždin svojeg najboljeg gimnastičara poduprijeti i omogućiti mu potrebna namjenska sredstva – ističe trener Emil Šanjek, trener GK Vindija.

Mateo je i drugog dana kvalifikacija pokazao da je u stanju dva dana zaredom odraditi vježbu bez pada.

– Vidljivo je da smo uspjeli u pripremama te da ćemo do Svjetskog prvenstva taman formu podići na željenu razinu, gdje se borimo za njegov status i kategorizaciju u HOO-u. Budući da je stariji junior, nije realno da gledamo toliko visoko prema finalu iako je sve moguće. Cilj mladog sportaša je da se što prije pokuša izboriti u seniorskoj reprezentaciji, što je Mateu uspjelo čak i neplanirano ranije. U narednih godinu, dvije želimo da bude konkurentan za finala svjetskog prvenstva, da stasa u seniora. Mateo je upravo osigurao sebi ispravnu putanju prema tom cilju. Molimo sve sponzore i lokalnu zajednicu, da financijski podupru uspješnog mladog sportaša na njegovom putu prema najvišim rezultatima vrhunskog sporta. Radi se o finalistu svjetskih i europskih natjecanja juniora, a trošak odlaska je na svjetsku smotru je 50.000 kuna – ističe Šanjek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje