Povežite se s nama

U fokusu

Hitno povući tužbu protiv Porezne uprave i rebalansom proračuna osigurati novac za dug prema državi!

Objavljeno:

- dana

AVAR I BUNIĆ PREDLAŽU:

Grad Varaždin treba odmah odustati od tužbe protiv Ministarstva financija i, umjesto da odugovlači s neminovnim plaćanjem, potrebnih 9,3 milijuna kuna osigura rebalansom proračuna zbog čega hitno treba sazvati sjednicu Gradskog vijeća. Ovakvo rješenje, kojim bi se Javna ustanova Gradski stanovi i Grad Varaždin mogli spasiti od blokade računa, predlažu gradski vijećnici Željko Bunić (HSLS) i Zlatan Avar (nezavisni).

– Predlažemo hitno donošenje rebalansa proračuna Grada na način da navedena obveza, ali i sve druge obveze koje su dospjele ili će dospjeti do 31. prosinca ove godine, a vezane su za obvezu povrata sredstava APN-u te nastavno u državni proračun,  budu obuhvaćene na rashodovnoj strani proračuna. Ravnatelj JUGS-a Zoran Svetec treba hitno izraditi popis dospjelih obveza te obveza koje će nastati do kraja ove godine s osnova povrata sredstava redovnog i rezervnog fonda uključujući otplate stanova, sredstva primljena od iznajmljivanja stanova, te pripadajuće kamate – istaknuli su u priopćenju.

Smatraju da 9,3 milijuna kuna, koje treba vratiti državi prema rješenju Ministarstva financija, treba osigurati na način da se smanje izdvajanja za komunalne aktivnosti, koje treba odgoditi za buduća vremena.

Izbjeći sve nepotrebne troškove!

Ujedno ističu da treba izbjeći spor s Poreznom upravom, dakle povući tužbu, ali i odustati od svih aktivnosti kojima se spor odugovlači.

– Treba postići dogovor s Ministarstvom financija o obročnoj otplati nastalog duga, napravljeno na zakonit način, s jasnim rokovima izvršenja, a potkrijepljeno odukama Gradskog vijeća. Razog izbjegavanja upravnog spora su materijalne osnove na temelju kojih je donesena odluka Ministarstva financija, a koje nepobitno dokazuju nenamjensko trošenje, odnosno sustavno nevraćanje dospjelih poticaja APN na način kao što je to definirano u u Rješenju Ministarstva financija od 28. travnja – upozoravaju Bunić i Avar.

Isto tako predlažu izbjegavanje bilo kakvih novih nepotrebnih troškova u vezi JUGS-a, kao što su pravne usluge, financijske usuge, savjetovanja i  zatezne kamate, te traže da se sve aktivnosti transparentno prate te se o njima izvještava Gradsko vijeće. 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje