Češke reprezentativke pobijedile su Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige igranom jučer, 22. lipnja, u Areni Varaždin.

Napet i izjednačen susret završio je pobjedom Čehinja 3:1 (18:25, 25:15, 25:22, 25:22) koje su nakon 118 minuta igre osvojile zlato.

Treće mjesto pripalo je Bjelorusiji koja je s 3:0 (26:24, 25:17, 25:18) pobijedila Španjolsku.

– U ovom trenutku smo razočarani, došli smo u finale i borili se. Međutim, mislim da je ovo mlada ekipa i da moramo biti zadovoljni drugim mjestom. Prošle godine smo u Europskoj ligi izgubile pola utakmica, a ove godine samo dva poraza. Nažalost, jedan od ta dva u finalu. Uz puno truda i rada tu ima potencijala i čeka nas lijepa budućnost – izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris.

Osvojeno srebro najbolji je rezultat Hrvatske u Europskoj ligi u 11 godina koliko se igra ovo prestižno natjecanje. Najučinkovitija u redovima Hrvatske bila je kapetanica Samanta Fabris s 16 poena.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Za hrvatske reprezentativke nema mnogo odmora. Plasmanom u finale, Hrvatska je izborila nastup na FIVB World Challenger koji će se od 26. do 30. lipnja igrati u Peruu.

Komentari

Komentara

loading...