Povežite se s nama

Zabava & Stil

Hrvoje Šenjug & The Bypassers: novi bend na glazbenoj sceni upravo je objavio instrumentalni autorski album

Foto: Bojan Gatalica

Objavljeno:

- dana

Novi bend na glazbenoj sceni, Hrvoje Šenjug & The Bypassers, upravo je objavio instrumentalni autorski album naziva „The Cycle Continues”.

Debitantski album, u izdanju Croatia Recordsa, najavljen je uz nedavno objavljeni singl „Zumba Jam”, a premijeru videospota te pjesme publika je imala prilike vidjeti na CMC televiziji. Na albumu se nalazi sedam pjesama koje međusobno čine svojevrsnu cjelinu, a žanrovski pripadaju određenoj kombinaciji rocka i jazza uz primjese klasične glazbe.

Autor glazbe je varaždinski gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg, također Varaždinac, u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente. To im otvara raznoliku paletu zvukovnih mogućnosti, a sve zajedno u mix i mastering uklopio je Marin Kereša.

Uz glazbu koja je prilično dinamična te traži pozornost od slušatelja uklopila se i zanimljiva ilustracija naslovnice albuma za koju je zaslužna Laura Sajko, akademski obrazovana likovna umjetnica. Iako već nekoliko godina stvara i sudjeluje u raznim umjetničkim i dizajnerskim djelatnostima, ovo je njezina prva ilustracija albuma.

Album je dostupan na svim većim glazbenim platformama za slušanje glazbe (Youtube, Spotify, Deezer itd.), a „Bypasserse” možete čuti uživo 5. srpnja u atriju Starog grada u Varaždinu, s početkom u 20 sati.

Zabava & Stil

FOTO u Varaždinu završeno snimanje spota za novu navijačku himnu Vatrenih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Uz prekrasne kadrove iz Vukovara i Varaždina, u ponedjeljak je na stadionu NK Varaždina  završeno snimanje spota za novu navijačku himnu Vatrenih.

Riječ je o pjesmi “Jedna je jedina”, varaždinskog autora Dražena Popijača Pupija.

– Bilo je odlično, zahvala toncima, ekipi iz režije, a posebno veliko hvala upućujem Hrvatskim braniteljima pristiglim iz Vukovara i Varaždina, te svim ljudima dobre volje poput bajkera MK Barokera. Zahvalan sam na podršci svima koji su se uključili u ovu priču, našem Izborniku Zlatku Daliću  i repki kojoj  želimo da ih pjesma prati do finala i nakon njega – ističe pupi.

Kakva je bila atmosfera na snimanju spota pogledajte u fotogaleriji:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Ministar pravosuđa Damir Habijan na Varaždin Throwdownu dizao utege ko od šale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski ministar pravosuđa Damir Habijan u petak je sudjelovao na dvodnevnom natjecanju Varaždin Throwdown 2024, i to kako je napomenuo – nakon dugo vremena.

Habijan je u svojem postu na Facebook stranici pohvalio odličnu organizaciju za koju su najzaslužniji  Marko Črljenec i Funkcionalni Centar Active Vita. Hvala mom timu Alpha Gym i “partner in crime” Patrik Skoko, trenerima Karli i Petri, te cijeloj ekipi. Posebna pohvala sucima i svima koji su sudjelovali u organizaciji – naglasio je Habijan.

Ujedno je najavio svoje sudjelovanje na budućim izdanjima Varaždin Throwdowna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje