Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Mladi glazbeni festival KVART proslavio 5. rođendan!

FOTO: Anea Mamić

Objavljeno:

- dana

Produženi vikend u Varaždinu prošao je u znaku KVART festivala. Mladi glazbeni festival u Varaždinu proslavio je svoj 5. rođendan, a ove je godine održan na čak dvije lokacije.

U Kinu Gaj organiziran je program otvorenja uz razgovor o kreativnim industrijama u Varaždinu, a o čemu su pričali direktor KVART festivala Nino Preložnjak, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Vukalović, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, član Savjeta mladih Grada Varaždina Tin Kolenko, austrijska glazbenica Tay-Lah i Varteksova stručnjakinja za marketing Vesna Loparić.

U Kinu Gaj posjetitelji festivala su imali priliku isprobati Varteksove nikad viđene komade odjeće te se rasplesati na plesnjaku za sve generacije uz glazbu 70-ih, 80-ih i 90-ih i retro video projekcije s ovih prostora.

Gost festivala bio je i hrvatski TikToker Tomislav Rašković koji je vodio radionicu o brendiranju na društvenim mrežama.

Petak i subota, 23. i 24. lipnja bili su rezervirani za bogat popratni program i koncerte u P4 dvorištu gdje su nastupili brojni izvođači iz Hrvatske i regije Bore Balboa, 2kitice, Sjena, Luzeri, Tay-Lah, Ružno Pače, Dino Blunt, Electric Purge, Noa i Lil Frenky.

Partneri KVART festivala su Europski parlament u Hrvatskoj, Grad Varaždin i Pučko otvoreno učilište Varaždin.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje