Povežite se s nama

Zabava & Stil

Otvoren KVART festival u Varaždinu, drugi dan već krenuo – Grše headliner

Objavljeno:

- dana

Sunčano vrijeme i dobra atmosfera obilježili su prvi dan KVART festivala u četvrtak, 6. lipnja u sklopu tvornice Varteks. Program je započeo WMN Amplified aktivnostima i prezentacijom partnerskih organizacija iz Austrije, Slovenije, Rijeke i Varaždina, a koje su posjetiteljima pokazale na koji se način mladi (kreativci) mogu uključiti u međunarodne projekte, te predstavile glazbenice iz regije (Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija i Hrvatska).

Cilj svih ovih aktivnosti bio je umrežiti kreativce u glazbenoj industriji, pokazati na koji način se mogu umrežiti i povećati svoju vidljivost, te prikazati prakse koje podržavaju rodnu osjetljivost u kulturi.

KVART festival otvorio je direktor festivala Nino Preložnjak koji je istaknuo da veseli činjenica da je KVART u svojem šestom izdanju pokazao napredak, preselio na veću lokaciju, ponudio najbogatiji glazbeni i popratni program do sada, te zahvalio svim prijateljima festivala, te djelatnicima i Upravi Varteksa na otvaranju prostora Varteksa posjetiteljima KVART-a.

Svim prisutnim posjetiteljima se ispred Grada Varaždina obratio i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskoj vijeća Grada Varaždina, koji je istaknuo da Grad Varaždin podržava KVART festival od samih početaka te dodao kako je KVART p

Na KVART festivalu inače boravi stotinjak mladih iz cijele Hrvatske (Slavonski Brod, Pakrac, Knin, Split, Vukovar, Čakovec, Konjščina, Krapina, Varaždin) koji su sudjelovali i na panel raspravi na temu Europski parlament i mladi. Gosti panel rasprave bili su Nina Skočak i Ladislav Ilčić, kandidati za Europski parlament, koji su sasvim otvoreno razgovarali o politikama za mlade na razini Europske unije, svojem procesu kandidature te izazovima u kampanji. Mlada publika imala je puno pitanja za kandidate koja su uglavnom bila vezana uz ljudska prava, ali i programima kandidata, te na koji su način usmjereni na mlade u svojim programima.

Nakon konferencijskog dijela programa na KVART stageu zasvirali su energični Međimurci iz Scifidelity Orchestra, a publiku je na aferu zagrijavala zagrebačka glazbenica niniva.

Program drugog dana festivala već je počeo Erasmus+ radionicama za srednjoškolce o europskim izborima, korištenjem društvenih mreža za potrebe kampanje te parlaonica na temu biračkih prava. Sve polaznice podravili su i predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Glazbeni program počinje u 17 sati svirkom mladih glazbenika umjetničkih imena nac. i Vano, a zatim slijedi set WMN Amlified nastupa regionalnih glazbenica i kantautorica tam (Srbija), Dina Jashari (Sjeverna Makedonija), LAV (Slovenija) i Fani Solomun (Varaždin). Headlineri petka su Grše i Buntai. Triljski glazbenih, predvodnik nove hip-hop/trap genereacije glazbenika prvi će put svirati na KVART festivalu, a na stage izlazi u 23 sata. Prije njega svirat će zagrebački trap trio Buntai od 22 sata.

Zabava & Stil

FOTO Navijačka atmosfera u Varaždinu, evo kako se bodre Vatreni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Iako je početak utakmice u 18 sati, navijačka euforija osjećala se na varaždinskim ulicama od popodnevnih sati.

Kockice su zaposjele grad, a navijači su se okupljali na terasama kafića, te na varaždinskom Europskom trgu, gdje se utakmica prati na velikom ekranu.

Kakva je atmosfera pogledajte na fotografijama.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Naši veseli navijači u Njemačkoj spremni za pobjedu Vatrenih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni navijači iz našeg kraja stigli su u Njemačku kako bi bodrili naše Vatrene na večerašnjem susretu sa Španjolskom.

FOTO Navijači iz našeg kraja u Njemačkoj: Ovdje je prava ludnica, sve je u kockicama, a danas očekujemo tri boda!

Među njima su i navijači iz Kneginca, Cestice, Strmca i Črešnjeva.

Poslali su nam fotografije na kojima je vidljivo kakva atmosfera vlada i da su naši navijači spremni za pobjedu Vatrenih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje