Povežite se s nama

U fokusu

HŽ nudi bivši Dom zdravlja u Varaždinu: Objekt izgrađen 1928., tavan gotovo nepristupačan

Objavljeno:

- dana

TKO BI HTIO PLAĆATI ZAKUP

Državna tvrtka HŽ infrastruktura na svojim internetskim stranicama u zakup nudi svoje prazne nekretnine i poslovne prostore, a među njima su i tri u Varaždinu.

Dva poslovna prostora nude na samom kolodvoru u Varaždinu, i to jedan od 35 četvornih metara te drugi od 20 četvornih metara.
 

U zakup nude i dva poslovna prostora na željezničkom kolovdoru u Varaždinu

Zanimljivo je da u zakup nude i bivši Dom zdravlja željezničara u Milčetićevoj 17, objekt izgrađen još 1928. godine koji se nalazi u derutnom stanju.

Bivši Dom zdravlja željezničara u Milčevićevoj ulici u Varaždinu

– Radi se o jednokatnoj kući s podrumom te tavanom. U prizemlju se nalaze ulazni hodnik, šest prostorija i tri sanitarna čvora – opisuju u HŽ nekretninama objekt površine 140 četvorna metra ne uključujući podrum i tavan.

Unutrašnjost objekta otkriva da se u Milčetićevoj nekad nalazio Dom zdravlja 

Napominju da objekt ima i tavan, no da je gotovo nepristupačan jer je stubište koje je vodilo na do njega srušeno i na tom mjestu izgrađen je sanitarni čvor.

Sanitarni čvor
 

Na stranici se nalaze i fotografije bivše zgrade Doma zdravlja željezničara, koje teško mogu privući buduće zakupce jer otkrivaju da je riječ o zgradi koja je godinama zapuštena.

 

Izvor:
Foto: HŽ INFRASTRUKTURA

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje