Povežite se s nama

Život i društvo

I u Varaždinu izbori za predsjednika SAD-a: Hillary Clinton premoćno pobijedila Donalda Trumpa!

Objavljeno:

- dana

SIMULACIJA IZBORA U VI. OŠ

Učenici od petog do osmog razreda VI. OŠ Varaždin sudjelovali su u projektu “Lažni SAD- izbori” u školi.  Na satovima engleskog jezika učenici su gledali filmove u kojima su se predstavljali kandidati Hillary Clinton i Donald Trump, te su temeljem toga mogli odlučiti za koga će glasati. 

Još 26. listopada pod svakim satom, dva člana izbornog povjerenstva, koje je činilo 12 članova, su s glasačkom kutijom i listićima otišli u jedan razred i proveli glasanje. Dan kasnije, izborno povjerenstvo je zbrojilo glasove i objavilo rezultate: pobijedila je Hillary Clinton s  278 osvojenih glasova, a Donald Trump 67, dok je nevažećih bilo14.  

Cilj ovog projekta bio je da učenici mogu vidjeti kako je to izaći na izbore.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati