Povežite se s nama

Događanja

I zagrebačka publika moći će vidjeti najbolje filmove s VAFI-ja!

Objavljeno:

- dana

The best of Vafi 3

Iza nas je 3. VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin.

Stručni žiri u sastavu Sayoko Kinoshita (Japan), Miomir Rajčević (Srbija) i Simon Bogojević Narath (Hrvatska) odabrao je najbolje u službenim kategorijama festivala – MINI, MIDI i MAXI, a Maja Flego (Ured pravobraniteljice za djecu) i Gorana Dojčinović (UNICEF Hrvatska) odabrali su najbolje filmove koji promiču dječja prava – tj. dobitnike “Plavog Vafija”.

Sve te filmove moći će vidjeti danas 28. travnja (subota) i zagrebačka publika u 19 sati u kinu Tuškanac, a u suradnji s jednim od suorganizatora festivala VAFI – Hrvatskim filmskim savezom.

VAFI organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina, a uz HFS, suorganizatori su ASIFA Hrvatske i Koncertni ured Varaždin.

Izvor: klinfo.hr
Foto: Arhiva RT-a

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje