Povežite se s nama

Zabava & Stil

Improvgrupa.002: šou ‘Kome zvono zvoni’ kreće u svoju drugu sezonu

Objavljeno:

- dana

Čakovečka improvizacijska grupa Improvgrupa.002 već je dobro poznata domaćoj publici. Nakon uspješne sezone 2021./2022. i zaslužene ljetne pauze tijekom koje se nije samo odmaralo, vrijeme je za novi početak i novu veselu sezonu.

Rodna kuća Improvgrupe.002, čakovečki Prostor, spreman je za novih deset izvedbi. Utorkom u Prostoru, jednom mjesečno, neće vam biti dosadno, a dobro poznata ekipa, sprema vam i nova iznenađenja.

– Za one kojima je promaklo, iako ne znamo kako se to uopće moglo i dogoditi, reći ćemo da je “Kome zvono zvoni” improvizacijski šou, odnosno improvizacijski performans baziran na dramskim vježbama u kojima se, prema prijedlozima iz publike, izvode dramske situacije izmišljene na licu mjesta na sveopće zadovoljstvo publike i izvođača. Improvizacija u izvođačkom smislu nije previše zastupljena u Hrvatskoj pa su Improvgrupa.002 i “Kome zvono zvoni” jedan od prvih takvih projekata kod nas – objašnjavaju iz Improvgrupe.

Grupu čini sedmero stalnih članova, no ove sezone pojačani su, ponajviše pomlađeni, svježim akademcima. Grupu čine čakovečki kazalištarci, što profesionalci, što amateri, a oni su redom: Bruno Kontrec, idejni začetnik i voditelj, zatim Mario Jakšić, Alen Barbić, Marko Baksa, Silvio Štefanac, Dalibor Strišković i Kristina Štebih. Priča se u gradu i to nije samo trač, da će im se ove sezone pridružiti i Ena Jagec te Aleksandar Filo, dvoje mladih akademskih glumaca.

Ovo su ljeto članovi grupe malo odmarali, no ponešto i radili pa je tako ostvareno i gostovanje u Rijeci, dok će se čakovečki obožavatelji još dugo sjećati srpanjskog rođendanskog nastupa u dvorištu Prostora. Prvi dani jeseni krenuli s pripremom noviteta, ali i nekih starih poslastica bez kojih nastup ne bi bio ono što je. Štand s bedževima, majicama, olovkama, šalicama i dalje prati nastupe s boka, a u novoj sezoni neće nedostajati ni gostiju iznenađenja.

Novost za publiku je da, osim karata za pojedinačni šou, mogu nabaviti i sezonsku kartu koja će vrijediti za sve izvedbe u Prostoru u narednih deset mjeseci. Uz kućne nastupe u Prostoru, za „impruvače“ su u novoj sezoni dogovorena i nova gostovanja te humanitarni nastupi, a sve to možete pratiti na Facebook i Instagram profilima grupe.

Zlatni bedž kao “dokaz vjernosti” omogućava vam upad na svih deset ovosezonskih IMPUT-a – IMProvizacija UTorkom

– Večer otvaranja nove sezone je 25. listopada u 20 sati. Vidimo se u Prostoru! – poručuju međimurski improvizatori.

Zabava & Stil

Kultni motori Harley Davidson moći će se vidjeti u više mjesta u naše dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U sklopu Harley Davidson weekenda kojeg organizira Pleter Chapter Croatia H.O.G. , jedna od postaja ovih svjetski poznatih motora biti će i Novi Marof, i to u subotu, 15. lipnja, od 13 do 15.30 sati.

Parkirani će biti u centru, na Trgu hrvatske državnosti 1. ( Ispred zgrade grada, Ključica…).

Uz zvuke MC Cromadde posjetitelji će moći razgledati ove kultne jurilice.

Napomenimo da će se ljubitelji Harley Davidson motora od 14. do 16. lipnja družiti na više lokacija na sjeveru Hrvatske; od Belice, preko Svetog Martina na Muri, do Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te na kraju Nedelišća.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Čak 17 umjetnika za vikend će u Salinovcu pokazati koliko su vješti u kiparenju motornom pilom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nizu programa koji se ovoga vikenda održavaju u povodu Dana grada Ivanca, pridružuje se i jedna od najljepših atrakcijskih manifestacija – 9. hrvatski festival kiparenja motornom pilom u Salinovcu.

I ove ga godine organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca, koji ovu prelijepu manifestaciju podržava od samoga početka.

Festival će se održati u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, u parku Područne škole Tin Ujević Salinovec, a na njemu će natjecatelji iz zemlje i inozemstva predstaviti svoje umijeće u rezbarenju motornom pilom i stvaranja skulptura u drvu, većih i manjih dimenzija.

Sudjelovanje je potvrdilo dosad rekordnih 17 umjetnika, deset od njih iz Mađarske, Slovačke i slovenije, a ostali su domaći kipari, iz različitih dijelova Hrvatske.

U nedjelju u 15 sati održat će se i disciplina speedcarving, u kojoj natjecatelji imaju 40 minuta za izradu skulpture, nakon čega sva djela idu na licitaciju.

Očekuje vas i dobra zabava uz ugostiteljsku ponudu, a možete kupiti i pokoji proizvod iz ponude domaćih OPG-ova.

Program

Subota, 15. lipnja

  •  09:30 – Svečano otvaranje 8. hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom
  • 10:00 – Početak kiparenja glavne skulpture motornim pilama
  • 17:00 – Završetak kiparenja motornim pilama

Nedjelja, 16. lipnja

  • 09:30 – Nastavak kiparenja motornom pilom
  • 15:00 – Disciplina speedcarving, brzinsko oblikovanje drvenih figura u trajanju od 40 min.
  • 15:40 – Licitacija skulptura izrađenih u disciplini speedcarving
  • 16:15 – Nastavak kiparenja glavne skulpture
  • 17:30 – Završetak kiparenja motornim pilama
  • 18:00 – Proglašenje pobjednika natjecanja, podjela zahvalnica i zatvaranje festivala

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje