Povežite se s nama

Zabava & Stil

Improvgrupa.002: šou ‘Kome zvono zvoni’ kreće u svoju drugu sezonu

Objavljeno:

- dana

Čakovečka improvizacijska grupa Improvgrupa.002 već je dobro poznata domaćoj publici. Nakon uspješne sezone 2021./2022. i zaslužene ljetne pauze tijekom koje se nije samo odmaralo, vrijeme je za novi početak i novu veselu sezonu.

Rodna kuća Improvgrupe.002, čakovečki Prostor, spreman je za novih deset izvedbi. Utorkom u Prostoru, jednom mjesečno, neće vam biti dosadno, a dobro poznata ekipa, sprema vam i nova iznenađenja.

– Za one kojima je promaklo, iako ne znamo kako se to uopće moglo i dogoditi, reći ćemo da je “Kome zvono zvoni” improvizacijski šou, odnosno improvizacijski performans baziran na dramskim vježbama u kojima se, prema prijedlozima iz publike, izvode dramske situacije izmišljene na licu mjesta na sveopće zadovoljstvo publike i izvođača. Improvizacija u izvođačkom smislu nije previše zastupljena u Hrvatskoj pa su Improvgrupa.002 i “Kome zvono zvoni” jedan od prvih takvih projekata kod nas – objašnjavaju iz Improvgrupe.

Grupu čini sedmero stalnih članova, no ove sezone pojačani su, ponajviše pomlađeni, svježim akademcima. Grupu čine čakovečki kazalištarci, što profesionalci, što amateri, a oni su redom: Bruno Kontrec, idejni začetnik i voditelj, zatim Mario Jakšić, Alen Barbić, Marko Baksa, Silvio Štefanac, Dalibor Strišković i Kristina Štebih. Priča se u gradu i to nije samo trač, da će im se ove sezone pridružiti i Ena Jagec te Aleksandar Filo, dvoje mladih akademskih glumaca.

Ovo su ljeto članovi grupe malo odmarali, no ponešto i radili pa je tako ostvareno i gostovanje u Rijeci, dok će se čakovečki obožavatelji još dugo sjećati srpanjskog rođendanskog nastupa u dvorištu Prostora. Prvi dani jeseni krenuli s pripremom noviteta, ali i nekih starih poslastica bez kojih nastup ne bi bio ono što je. Štand s bedževima, majicama, olovkama, šalicama i dalje prati nastupe s boka, a u novoj sezoni neće nedostajati ni gostiju iznenađenja.

Novost za publiku je da, osim karata za pojedinačni šou, mogu nabaviti i sezonsku kartu koja će vrijediti za sve izvedbe u Prostoru u narednih deset mjeseci. Uz kućne nastupe u Prostoru, za „impruvače“ su u novoj sezoni dogovorena i nova gostovanja te humanitarni nastupi, a sve to možete pratiti na Facebook i Instagram profilima grupe.

Zlatni bedž kao “dokaz vjernosti” omogućava vam upad na svih deset ovosezonskih IMPUT-a – IMProvizacija UTorkom

– Večer otvaranja nove sezone je 25. listopada u 20 sati. Vidimo se u Prostoru! – poručuju međimurski improvizatori.

Zabava & Stil

FOTO Publika u Sračincu u užarenoj atmosferi uglas pjevala s Miroslavom Ilićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je veliki Međunarodni srakarski fašnik.

Tim je povodom sinoć u grijanom karnevalskom šatoru u Sračincu nastupio srpski pjevač narodne glazbe Miroslav Ilić.

Nezaboravnu večer pokrenula je “Božanstvena žena”, a nastavilo se pjesmom “Ova noć ” koja je to i potvrdila.

Publika iz Sračinca i ostalih dijelova Varaždinske županije s pjevačem je uglas pjevala stare hitove, ali i one nešto novije.

Subota je rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka, a bit će održana i prigodna izložba fotografija na temu fašnika slovenskog autora Janka Levaniča.

Djelić atmosfere s koncerta Miroslava Ilića pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela “Kurentskim skokom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela manifestacijom “Kurentski skok” koja se održala u četvrtak, 2. veljače.

“Fašnik u Petrijancu” na rasporedu je u subotu, 11. veljače, a početak je u 15 sati. Povorka će krenuti ove godine ispred doma u Družbincu, preko Ulice Zrinski i Frankopana do restorana 4M, a nakon toga Ulicom Vladimira Nazora do OŠ Petrijanec, gdje posjetitelje očekuje šator i zabava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje