Povežite se s nama

Međimurje

Ispunili sve što je dogovoreno

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURSKI SPORT

U Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije, krovnoj županijskoj sportskoj organizaciji, imaju razloga za zadovoljstvo.

Kako je istaknuo predsjednik Zajednice Mato Kljajić na redovnoj sjednici skupštine koja je održana u NGC ATON u Nedelišću, u 2016. osim dobrih sportskih rezultata podmirene su sve financijske obveze prema sportskim udrugama. Kljajić je posebno pohvalio suradnju s Međimurskom županijom, koja je i u prošloj godini ispunila dogovoreno te za potrebe sportaša isplatila 1.210.000 kuna.

Donatori

Osvrnuvši se na suradnju sa županijskim vlastima u protekle četiri godine, izrazio je zahvalu u ime svih sportaša na podršci, razumijevanju i pomoći, posebno pohvalivši angažman župana Matije Posavca. Govoreći o financijama predsjednik Zajednice istaknuo je i doprinos Međimurje-plina, koji je sa svojom donacijom od 80.000 kuna pokazao veliku društvenu odgovornost i osjećaj za potrebe sportaša u našem kraju. Naglasio je i suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom, koji je sa 155.000 kuna podržao projekte u Međimurju. Za sportske rezultate u 2016. je izjavio da su jako dobri, posebno kada se uzme u obzir financijska situacija u udrugama koje većinom funkcioniraju na volonterskoj bazi. Među aktivnosti koje je u prošloj godini provela Županijska zajednica spadaju tradicionalna Vrtićka olimpijada, izbor i proglašenje najboljih sportaša te podjela nagrada “Franjo Punčec” zaslužnim sportskim djelatnicima. Sjednici skupštine prisustvovao je i član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskoga gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, koji je skupštinare izvijestio o izradi Nacionalne strategije za razvoj sporta. No, smatra Tkalčec, s donošenjem dokumenata ne treba žuriti, jer se u nekoliko mjeseci ne može ispraviti sve ono što nije učinjeno godinama. pa i desetljećima. Tkalčec je pohvalio 100-postotno financiranje međimurskog sporta, ali smatra da sport i u Međimurju i u cijeloj Hrvatskoj zaslužuje puno više.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje