Povežite se s nama

Međimurje

Ispunili sve što je dogovoreno

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURSKI SPORT

U Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije, krovnoj županijskoj sportskoj organizaciji, imaju razloga za zadovoljstvo.

Kako je istaknuo predsjednik Zajednice Mato Kljajić na redovnoj sjednici skupštine koja je održana u NGC ATON u Nedelišću, u 2016. osim dobrih sportskih rezultata podmirene su sve financijske obveze prema sportskim udrugama. Kljajić je posebno pohvalio suradnju s Međimurskom županijom, koja je i u prošloj godini ispunila dogovoreno te za potrebe sportaša isplatila 1.210.000 kuna.

Donatori

Osvrnuvši se na suradnju sa županijskim vlastima u protekle četiri godine, izrazio je zahvalu u ime svih sportaša na podršci, razumijevanju i pomoći, posebno pohvalivši angažman župana Matije Posavca. Govoreći o financijama predsjednik Zajednice istaknuo je i doprinos Međimurje-plina, koji je sa svojom donacijom od 80.000 kuna pokazao veliku društvenu odgovornost i osjećaj za potrebe sportaša u našem kraju. Naglasio je i suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom, koji je sa 155.000 kuna podržao projekte u Međimurju. Za sportske rezultate u 2016. je izjavio da su jako dobri, posebno kada se uzme u obzir financijska situacija u udrugama koje većinom funkcioniraju na volonterskoj bazi. Među aktivnosti koje je u prošloj godini provela Županijska zajednica spadaju tradicionalna Vrtićka olimpijada, izbor i proglašenje najboljih sportaša te podjela nagrada “Franjo Punčec” zaslužnim sportskim djelatnicima. Sjednici skupštine prisustvovao je i član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskoga gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, koji je skupštinare izvijestio o izradi Nacionalne strategije za razvoj sporta. No, smatra Tkalčec, s donošenjem dokumenata ne treba žuriti, jer se u nekoliko mjeseci ne može ispraviti sve ono što nije učinjeno godinama. pa i desetljećima. Tkalčec je pohvalio 100-postotno financiranje međimurskog sporta, ali smatra da sport i u Međimurju i u cijeloj Hrvatskoj zaslužuje puno više.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje