Povežite se s nama

Međimurje

Ispunili sve što je dogovoreno

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURSKI SPORT

U Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije, krovnoj županijskoj sportskoj organizaciji, imaju razloga za zadovoljstvo.

Kako je istaknuo predsjednik Zajednice Mato Kljajić na redovnoj sjednici skupštine koja je održana u NGC ATON u Nedelišću, u 2016. osim dobrih sportskih rezultata podmirene su sve financijske obveze prema sportskim udrugama. Kljajić je posebno pohvalio suradnju s Međimurskom županijom, koja je i u prošloj godini ispunila dogovoreno te za potrebe sportaša isplatila 1.210.000 kuna.

Donatori

Osvrnuvši se na suradnju sa županijskim vlastima u protekle četiri godine, izrazio je zahvalu u ime svih sportaša na podršci, razumijevanju i pomoći, posebno pohvalivši angažman župana Matije Posavca. Govoreći o financijama predsjednik Zajednice istaknuo je i doprinos Međimurje-plina, koji je sa svojom donacijom od 80.000 kuna pokazao veliku društvenu odgovornost i osjećaj za potrebe sportaša u našem kraju. Naglasio je i suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom, koji je sa 155.000 kuna podržao projekte u Međimurju. Za sportske rezultate u 2016. je izjavio da su jako dobri, posebno kada se uzme u obzir financijska situacija u udrugama koje većinom funkcioniraju na volonterskoj bazi. Među aktivnosti koje je u prošloj godini provela Županijska zajednica spadaju tradicionalna Vrtićka olimpijada, izbor i proglašenje najboljih sportaša te podjela nagrada “Franjo Punčec” zaslužnim sportskim djelatnicima. Sjednici skupštine prisustvovao je i član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskoga gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, koji je skupštinare izvijestio o izradi Nacionalne strategije za razvoj sporta. No, smatra Tkalčec, s donošenjem dokumenata ne treba žuriti, jer se u nekoliko mjeseci ne može ispraviti sve ono što nije učinjeno godinama. pa i desetljećima. Tkalčec je pohvalio 100-postotno financiranje međimurskog sporta, ali smatra da sport i u Međimurju i u cijeloj Hrvatskoj zaslužuje puno više.

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Moji doli i bregi“: Lea Ciglarić i Mario Blažević snimili najbolje fotografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj „Moji doli i bregi“. Natječaj je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine, a ukupno je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler, OPG Nenad Preiner, Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama poljoprivrede i turizma, a sve su morale biti snimljene na području LAG-a „Međimurski doli i bregi“. Stručni žiri, koji su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek, odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

U kategoriji Poljoprivrede prvo mjesto pripalo je Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost međimurskog kraja.

U kategoriji Turizam prvo mjesto otišlo je u ruke Marija Blaževića s fotografijom prekrasnih „bregi“ gornjega brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

– Zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dolova i bregova – poručuju iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Lea Ciglarić
Mario Blažević
Alenka Novak
Andreja Turk

Nastavite čitati

Međimurje

COVID-19: u Međimurju 21 novi slučaj zaraze, hospitalizirano je 14 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 121 uzorak, od čega je evidentirano 20 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 16,52% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 23. rujna županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 124.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 68.136 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je ukupno 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih osoba, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje