Povežite se s nama

Međimurje

“Pjeskaši” dobili nove prostore na Gradskim bazenima u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Prigodnom svečanošću na Gradskim bazenima “Marija Ružić” otvoreni su novi prostori Kluba odbojke na pijesku Čakovec i Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec.

Sportaši na pijesku dobili su novu montažnu kućicu u kojoj će moći skladištiti sve potrebne rekvizite i stvari za svoje treninge i natjecanje. Ispred kućice uređena je natkrivena terasa koja je popločena tlakovcima. Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Ivan Vabec zahvalio je gradskom vodstvu što je konačno riješilo “stanarsko pitanje” odbojkaša na pijesku. Rekao je da se Klub nakon gubitka igrališta kod ETŠ-a morao seliti, a sada je konačno dobio mjesto koje će zvati stalnim domom. Istaknuo je i odnos s GP EKOM, čije djelatnike smatra vrhunskim profesionalcima s kojima se njeguje iskren, ljudski odnos. Dopredsjednik Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec Karlo Korent naglasio je da će novi prostori pripomoći ne samo prilikom domaćinstva natjecanja već i kod organizacije ljetnih sportskih kampova u sklopu akcije “Svaki tjedan sport jedan”. Poručio je da će ovaj sport, koji nema dugu tradiciju u Čakovcu, sada dobiti dodatan vjetar u leđa. Nove prostore otvorio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je podsjetio na dugogodišnju tradiciju igranj

Izvor:
Foto:

Međimurje

Moto clubu Miners iz Murskog Središća zahvalnica Grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Moto club Miners iz Murskog Središća prošle je godine obilježio dvadeset godina aktivnog rada, pri čemu su se članovi nebrojeno puta uključili u razne humanitarne akcije i organiziranje raznih događanja, kako na razini Grada Mursko Središće, tako i šire.

Iznimka nije bila ni u različitim zdravstvenim i elementarnim nepogodama koje su obilježile 2020. i 2021. godinu, kada su se samoinicijativno uključili u akciju prikupljanja i otpreme humanitarne i financijske pomoći krajevima pogođenim potresom u koju su se uključili i njihovi prijateljski klubovi iz Švedske (Hawgz MC) i Austrije (Outsider MC).

Zbog toga su dugogodišnjeg nesebičnog rada dobitnici i Zahvalnice koju dodjeljuje gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Kako su bili spriječeni primiti Zahvalnicu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik je predsjedniku MC Minersa Miroslavu Lisjaku Zahvalnicu uručio u petak, 23. srpnja.

Kao što i sami članovi vole naglasiti, MC Miners nije klasična udruga, nije hobi, pa čak ni stil života, već je to život koji iziskuje stalnu predanost klubu koju smatraju drugom obitelji. Imaju i dvije podružnice (u Varaždinu i Svetoj Mariji) koje ove godine obilježavaju deset godina postojanja. Grad Mursko Središće stavili su na moto kartu Europe, a Središćancima priuštili tradiciju održavanja međunarodnog moto susreta.

Jedan su od osam MC klubova u Hrvatskoj s izrazito naglašenom i strogom hijerarhijom te su ostvarili odličnu suradnju, kako s ostalim klubovima u Hrvatskoj, tako i s onima u inozemstvu.

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa ove godine nisu bili u mogućnosti održati moto susret na lokaciji u Murskom Središću pa je tradicionalni „Hammer Meeting“ prebačen na prostor podružnice u Varaždinu koji su zbog blizine uređenih klupskih prostorija zadovoljavali sanitarne i higijenske uvjete i omogućili dobivanje dozvole za održavanje susreta.

Nakon normalizacije situacije s pandemijom, namjeravaju vratiti moto susret na lokaciju Icojove grabe u Murskom Središću. Gradonačelnik Dražen Srpak Minersima je zahvalio na radu i trudu, čestitao veliki rođendan te im poželio jednako uspješnih sljedećih 20 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

Antonia Ružić prva Hrvatica s europskom titulom u tenisu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Antonia Ružić, naša mlada tenisačica rodom iz Orehovice, osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu od 18 godina koje se ovoga tjedna igralo u švicarskom Klostersu.

Tako je postala prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina i pridružila se velikim teniskim imenima koja su u povijesti osvajala ovu titulu.

Antonia je već 2018. godine pokazala da je pred njom zapažena teniska karijera, kada je pobijedivši na ETA tennis Mastersu za igračice do 16 godina postala europska juniorska prvakinja. Najnoviji ogroman uspjeh rezultat je njezina velikog truda, talenta i upornosti.

– Bravo, Antonia! – poručuju joj na stranicama Međimurske županije, a mi se pridružujemo čestitkama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!