Povežite se s nama

Međimurje

“Pjeskaši” dobili nove prostore na Gradskim bazenima u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Prigodnom svečanošću na Gradskim bazenima “Marija Ružić” otvoreni su novi prostori Kluba odbojke na pijesku Čakovec i Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec.

Sportaši na pijesku dobili su novu montažnu kućicu u kojoj će moći skladištiti sve potrebne rekvizite i stvari za svoje treninge i natjecanje. Ispred kućice uređena je natkrivena terasa koja je popločena tlakovcima. Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Ivan Vabec zahvalio je gradskom vodstvu što je konačno riješilo “stanarsko pitanje” odbojkaša na pijesku. Rekao je da se Klub nakon gubitka igrališta kod ETŠ-a morao seliti, a sada je konačno dobio mjesto koje će zvati stalnim domom. Istaknuo je i odnos s GP EKOM, čije djelatnike smatra vrhunskim profesionalcima s kojima se njeguje iskren, ljudski odnos. Dopredsjednik Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec Karlo Korent naglasio je da će novi prostori pripomoći ne samo prilikom domaćinstva natjecanja već i kod organizacije ljetnih sportskih kampova u sklopu akcije “Svaki tjedan sport jedan”. Poručio je da će ovaj sport, koji nema dugu tradiciju u Čakovcu, sada dobiti dodatan vjetar u leđa. Nove prostore otvorio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je podsjetio na dugogodišnju tradiciju igranj

Izvor:
Foto:

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
 • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
 • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
 • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
 • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
 • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
 • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
 • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
 • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje