Povežite se s nama

Međimurje

“Pjeskaši” dobili nove prostore na Gradskim bazenima u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Prigodnom svečanošću na Gradskim bazenima “Marija Ružić” otvoreni su novi prostori Kluba odbojke na pijesku Čakovec i Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec.

Sportaši na pijesku dobili su novu montažnu kućicu u kojoj će moći skladištiti sve potrebne rekvizite i stvari za svoje treninge i natjecanje. Ispred kućice uređena je natkrivena terasa koja je popločena tlakovcima. Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Ivan Vabec zahvalio je gradskom vodstvu što je konačno riješilo “stanarsko pitanje” odbojkaša na pijesku. Rekao je da se Klub nakon gubitka igrališta kod ETŠ-a morao seliti, a sada je konačno dobio mjesto koje će zvati stalnim domom. Istaknuo je i odnos s GP EKOM, čije djelatnike smatra vrhunskim profesionalcima s kojima se njeguje iskren, ljudski odnos. Dopredsjednik Kluba rukometa na pijesku BHC Čakovec Karlo Korent naglasio je da će novi prostori pripomoći ne samo prilikom domaćinstva natjecanja već i kod organizacije ljetnih sportskih kampova u sklopu akcije “Svaki tjedan sport jedan”. Poručio je da će ovaj sport, koji nema dugu tradiciju u Čakovcu, sada dobiti dodatan vjetar u leđa. Nove prostore otvorio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je podsjetio na dugogodišnju tradiciju igranj

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje