Prošla sezona varaždinskom skijašu Istoku Rodešu neće ostati u blistavom sjećanju.

Osvojio je ukupno 36 bodova u Svjetskom kupu te je u poretku slalomaša zauzeo 40. mjesto, dok je u ukupnom poretku 111. skijaš svijeta.

Budući da je sezonu u Svjetskom skijaškom kupu u ožujku prekinula pandemija koronavirusa, Istok je smjesta počeo s pripremama za novu sezonu. Radio je puno na kondiciji, prvo kod kuće, a potom na reprezentativnim pripremama.

Samopouzdan

Imao je i iskustva s koronavirusom jer se na kondicijskim treninzima u Delnicama sredinom kolovoza, zajedno s Filipom Zubčićem, na nepoznat način zarazio.

– Brzo sam se oporavio. Srećom, nikakvih posljedica nisam imao – govori nam Rodeš, koji ni sam ne zna kako će se razvijati sezona u skijanju s obzirom na pandemiju koronavirusa.

– Ma to nitko ne zna. Za početak se nadam da će se sve utrke održati. Ono što osobno očekujem je bolja sezona od prošle – dodao je Rodeš, koji će voziti slalomske i veleslalomske utrke.

– Nemam limita na treninzima, a ne osjećam ni pritisak okoline. Jedino si ja postavljam ciljeve, a to je da idućih godina budem u samom slalomskom vrhu. Nadam se da će ovo biti moja sezona i da ću na utrkama pokazivati ono što pokazujem na treninzima. Očekujem pomake u veleslalomskim vožnjama te postolja u slalomu – dodaje varaždinski skijaš, kojeg, izgleda, ništa ne može omesti u ostvarenju tog cilja.

– Ne natječem se da bih bio treći u Svjetskom kupu, već da osvojim Svjetski kup – zaključio je Rodeš, koji će prvu slalomsku utrku sezone voziti u talijanskoj Alta Badiji 21. prosinca.

Komentari

Komentara