Juniori Baseball kluba Vindija na završnom turniru u Zagrebu osvojili su naslov prvaka Hrvatske.

U polufinalu ih je čekala splitska Nada. Varaždincima je zbog ozljede nedostajao Sven Vojnović na bacačkoj poziciji, no bez obzira na hendikep Vindijaši su poveli 3:0. Ipak, u nastavku su Splićani preokrenuli na 10:3 iskoristivši mnoštvo pogrešaka u varaždinskim redovima.

U nastavku se iskazao bacač Vindije Petar Juričić koji je zaustavio napad gostiju i time dao priliku za povratak. To se i dogodilo. Varaždinci su uspjeli poravnati na 10:10, no kod tog rezultata utakmica je prekinuta zbog smanjene vidljivosti i nastavila se idući dan.

Idućeg dana nastavak je kasnio ponovno zbog guste magle. Kad se susret napokon nastavio, bolje su krenuli Splićani i poveli 12:10. U dramatičnoj završnici odgovorili su varaždinski bejzolaši serijom udaraca, uz ključni udarac Petra Juričića za pobjedu od 13:12 koji je odveo svoju ekipu u finale.

U finalu ih je čekala karlovačka Olimpija koja je u drugom polufinalu svladala Zagreb 15:9.

U finalu su igrači Vindije nastavili gdje su i stali. Poveli su s 5:0, ali Karlovčani su preokrenuli rezultat na 10:8. Tada su ponovno zabljesnuli varaždinski bacači Viktor Lalić i Nikša Ćirić zaustavljajući napad Olimpije u daljnjim nastojanjima za osvajanjem bodova. U isto vrijeme odličnom igrom u napadu Varaždinci stižu te u samoj završnici preokreću rezultat na 11:10 i time dolaze do konačne pobjede i novog naslova.

– Ono što su napravili moji igrači je van svih očekivanja. Način pristupa utakmici i reakcija u nekim situacijama je za pohvalu i veliki motiv za dalje – rekao je Nino Kruhek, trener Vindijaša.

Najkorisnijim igračem proglašen je Varaždinac Petar Juričić koji je nagradu predao najmlađem suigraču Nikši Ćiriću, dok je najbolji bacač Erik Sabol.

Komentari

Komentara