Povežite se s nama

Sport

Mladi bejzbolaši Vindije osvojili 5. mjesto na jakom turniru u Novom Sadu

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Baseball i Softball kluba Novi Sad održan je 17. po redu Novi Sad Indoor Baseball 2024., jedan od najvećih dvoranskih baseball turnira za djecu do 15 godina.

Nastupilo je 16 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Bugarske i Srbije, a bejzbolaši varaždinske Vindije osvojili su 5. mjesto.

U srazu s ekipom Race iz Slovenije, Red Wolves iz Mađarske te Blue Wolves iz Zagreba,
Varaždinci su kao prvi u skupini izborili četvrtfinale. U napetoj utakmici protiv Mađara, ekipu Indians Erd je više poslužila sreća te je Vindija poražena rezultatom 5:4.

Time su izgubili mogućnost nastavka borbe za medalju. U razigravanju su zabilježili pobjedu nad Beogradom 96 rezultatom 14:4 i ekipom Red Sox 17:4 te zauzeli 5. mjesto.

Pod vodstvom trenera Gorana Vučetića, Nine Kruheka i Aleksandra Pušca, iz redova Vindije
nastupili su Jakov Belošević, Dan Vučetić, Krsto Kočet, Niko Šagi, Noa Novak, Lovro Kovač,
Sven Patafta, Jan Slunjski, Dario Habunek, Toni Zdunić, Arsen Pušac i Lovro Samarđija.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje