FOTOMarta Konjačić

Nakon zagrebačke Arene, koju je napunio prije dvije godine, jedna od najvećih hrvatskih pjevačkih zvijezda Ivan Zak svim će zaljubljenima uoči Valentinova pjevati na velikom koncertu 9. veljače u Areni Varaždin!

Uspjeh

Naime, koncert uvijek rado viđenog Ivana Zaka u Varaždinu označit će početak jednog novog perioda u njegovoj karijeri, ali i svojevrsni nastavak koncertne turneje koja obuhvaća velike dvorane diljem Hrvatske.

Sve čitatelje Regionalnog tjednika pozivam na svoj veliki glazbeni spektakl uoči Valentinova u Arenu Varaždin 9. veljače. Vidimo se!

Novim i starim hitovima zasigurno će oduševiti mnogobrojnu publiku, baš kao što je to dosad činio na manjim koncertima diljem Varaždinske, Međimurske i okolnih županija.

– Naravno da ću i na varaždinskom koncertu pjevati „valentinovske“ pjesme jer moj repertoar sadrži većinu takvih pjesama. Mogu reći, također, da je kod mene već tradicija odrađivati koncerte uoči Valentinova. U svojim sam počecima 2011. godine prve solističke projekte održao u maloj dvorani Doma sportova, gdje sam dva puta zaredom odradio i veće koncerte. Uslijedila je pauza od dvije godine i najava Arene Zagreb. A sad je došlo pravo vrijeme za Arenu Varaždin – rekao nam je Ivan Zak, ujedno otkrivši zašto je želio, nakon zagrebačke, koncert održati baš u varaždinskoj Areni.

Kada bi mogao birati komu će napisati pjesmu, Ivan Zak odabrao bi Matu Mišu Kovača

– Jednostavno, slijedio sam svoj osjećaj i smatram da je publika u Varaždinu to isprovocirala u meni. Uvijek kada dođem u Varaždin, Čakovec ili ovaj dio Hrvatske, razmjena energije je nenormalno dobra. Nastupi zadnjih par godina urezali su mi se u pamćenje, a oborio sam i neke pjevačke rekorde baš u ovim krajevima. Stoga smatram da je, nakon Zagreba, veljača pravo vrijeme za dolazak u Varaždin – objasnio je Zak, koji ne sumnja da će i u varaždinskoj Areni pred vjernim obožavateljima prirediti koncert za pamćenje.

Prisjetio se da je u ovom dijelu Hrvatske prvi nastup odradio u jednom diskoklubu u Međimurju, a kako je mijenjao glazbeni pravac, počeo je puniti gradske trgove i dvorane.
Njegove pjesme „Naučila si me“, „Bolja od najbolje“, „Pretjerujem“, „Meni se s tobom“, „Da si tu“ i druge osvojile su radijski eter, a inspiraciju za nove glazbene uratke pronalazi svuda oko sebe. No, tumači Zak, recept za uspješan singl – ne postoji.

Inspiracija je jedna čudna stvar i matematički nikad ne radim pjesme. Pokušao sam nekada, no brzo sam spoznao da u umjetnosti rokova – nema!

– Često me pitaju događa li mi se u privatnom životu ono što pjevam u pjesmama i tada ne znam što bih odgovorio. Inspiracija je jedna čudna stvar i matematički nikad ne radim pjesme. Pokušao sam nekada, kada je trebalo neke rokove odraditi, ali sam spoznao da u umjetnosti rokova – nema! Jer, pjesma vam ili dođe ili ne dođe – objašnjava Zak, koji je prije nešto više od godinu dana otvorio svoj novi profesionalni glazbeni studio pod nazivom „La Bamba“, gdje provodi noći stvarajući svoje hitove, ali i tuđe.

– Imam zasad dva dueta, s tamburaškim sastavom Begini i Nedom Ukraden, te sam kao autor ostvario suradnju s bendovima Kumovi i Ringišpil.

Suradnja

Ove ih godine planiram proširiti, a volio bih i na hrvatsko glazbeno tržište plasirati nova imena kada je u pitanju zabavna i popularna glazba te se predstaviti s novim uradcima – naveo je Zak i otkrio da bi volio surađivati s jednim od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima, Željkom Samardžićem.

– Baš bih htio s njim otpjevati neku dobru stvar! A kada je riječ o pisanju pjesama, bio bi mi veliki izazov napisati pjesmu Mati Mišu Kovaču – govori nam ovaj popularni pjevač koji će krajem travnja napuniti 40 godina.

Ponosan je što je njegov posljednji hit „Sama“, koji je objavljen u studenome prošle godine, publika odlično prihvatila i što je nakon dva tjedna od objave na YouTube kanalu dosegnuo 2,5 milijuna pregleda.

– U dva mjeseca od objave ima skoro 4 milijuna klikova na YouTubeu! Ako ćemo gledati tako, to mi je zasigurno najveći dosadašnji uspjeh u karijeri. Nastala je tako da sam, završivši posljednji album, osjećao da nešto nedostaje. Stoga sam rekao izdavaču Hit Record da sada želim pričekati s objavom albuma, nakon čega je nastala pjesma „Sama“ – pojasnio je Zak.

U privatnom životu sluša isključivo domaću, „balkansku“ glazbu, i voli kada netko od estradnih kolega objavi novi album ili pjesmu, što mu daje poticaj da sam snimi ili napiše novi singl. S vjernim obožavateljima ima odličan odnos i nikada nije iskusio neku neugodnost.

– Držim se toga da ako je netko vaš obožavatelj i sluša vaše pjesme, tada ne misli ništa loše. Ima i onih koji me dan za danom posjećuju na koncertima i uvijek su pristojni. Tako da mogu reći da imam odličan odnos s obožavateljima – naveo je Zak, koji će se nakon koncerta u varaždinskoj Areni najprije dobro odmoriti.

– Pričekat ćemo s drugim arenama jer je to projekt koji se radi jednom ili dva puta godišnje te iziskuje izniman napor.

Hoćemo li do kraja godine odraditi još jednu arenu, vidjet ćemo. No, svakako su tri tako velika projekta u planu do kraja 2020. godine – zaključio je trenutno jedan od najpopularnijih izvođača pop glazbe u Hrvatskoj.

Ulaznica za koncert je sve manje!

Nakon zagrebačke Arene, koju je napunio prije dvije godine, jedna od najvećih domaćih glazbenih zvijezda Ivan Zak 9. veljače dolazi u Arenu Varaždin. Ulaznica u prodaji još ima, ali zbog velikog interesa koji vlada među domaćim i stranim obožavateljima, najavljeni koncert bi uskoro mogao biti rasprodan.

– Uvijek je lijepo čuti da se ulaznice prodaju toliko brzo. Zapravo, to je najljepše što se može čuti. Kad vas publika voli, to zajedno sve ima smisla – rekao je Zak. Svoje ulaznice osigurajte na vrijeme, i to putem sustava Eventim te na određenim prodajnim mjestima. U Varaždinu se ulaznice prodaju u ugostiteljskim objektima Time Out, My Way i Rock Art, u Čakovcu u Parksu i Paladinu, u Ivancu u Kavani Ivana, u Novom Marofu u ugostiteljskom objektu Piccolo, u Ludbregu u Rondu, u Murskom Središću u Parksu, u Prelogu u City baru i u Palovcu u Domino baru. Ulaznice se također mogu nabaviti i na benzinskim postajama Petrola, kao i putem online-sustava Eventim.

Komentari

Komentara