Povežite se s nama

Život i društvo

Ivančanin Zoran Stanko ponovno pokazao veliko srce: 12. donacija Udruzi Spas

Objavljeno:

- dana

Ivanečki planinar i fotograf Zoran Stanko svake godine izrađuje kalendare u kojima spaja svoje dvije strasti. Novcem od prodaje tih kalendara nesebično pomaže Udruzi Spas Varaždin.

Srijedu, 24. siječnja iskoristio je za posjet Udruzi Spas gdje je izvršio primopredaju suhe hrane za gladne šapice.

Ovo je 12. njegova donacija, a ove godine skupio je 610 kilograma suhe hrane.

– Hvala svima koji su na neki način sudjelovali i doprinijeli uspješnom završetku akcije. Također, ovog puta dio donacije otišao je i za jednu divnu udrugu koja se zove Utočište sunčani bregec. Ukratko, brižna ekipa na čelu s Nikolom, koji je isto veliki ljubitelj naše Ivanščice, pruža pravo pravcato utočište i sretni dom za brojne domaće životinje od kojih su manje više svi digli ruke. Trenutno su u fazi selidbe na novu lokaciju tako da im je kao i Spasu svaka pomoć dobrodošla – ističe Zoran Stanko.

Tamošnji stanovnici tako su dobili sijena za zalihu od točno mjesec dana.

– Nadam se da će toliko i potrajati. Ovim putem zahvaljujem se svima vama koji ste naručili i preuzeli kalendare. Za ostale koji su rezervirali, naručili i potom odbili preuzeti ili se nisu udostojali javljati na poruke – ne kanim trošiti riječi. I na kraju, posebno se zahvaljujem svojoj muzi, svojoj ženi koja me pratila na svim ovim planinarskim izletima čije fotografije krase kalendare. Puno fala seki, mami, tati i ekipi iz Pila i Vila koji su uskakali za predaju ili slanje kalendara kada ja to nisam mogao – zaključio je Stanko.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje