FOTODVD Ivanec

Jučer, 5. lipnja oko 5.45 sati u Varaždinskoj ulici u Ivancu, izbio je požar u obiteljskoj kući u vlasništvu 65-godišnjaka.

>> Ivančane je probudila vatrogasna sirena, evo što se dogodilo

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio u kuhinji uslijed kvara na priključnom električnom produžnom kablu koji je bio spojen na rashladni uređaj, te je došlo do zapaljenja zaštite kabla, nakon čega se požar proširio na drvenu oblogu kuhinje i na sve ostale gorive dijelove i kuhinjske elemente, koji su u potpunosti izgorjeli, javlja PU varaždinska.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec. Vlasnik je zadobio lakše ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Materijalna šteta se procjenjuje na pedesetak tisuća kuna.

– Na intervenciju su izašla tri vozila i autoljestva s 11 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru kuhinje u prizemlju obiteljske kuće s ulaznim vratima iz dvorišta. Ulazna vrata u kuhinju iz dvorišta bila su otvorena, a požar je zatečen u razbuktaloj fazi. Vatrogasci opremljeni s aparatima za zaštitu dišnih organa izvršili su unutarnju navalu i požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu. Uz pomoć ventilatora provjetrena je prostorija kuhinje i ostatak kuće. Prilikom požara u potpunosti je izgorio inventar kuhinje, ali je spriječeno širenje požara na ostatak obiteljske kuće – objavio je DVD Ivanec na svojoj internetskoj stranici.

Komentari

Komentara