Povežite se s nama

Crna kronika

Iz dvije jakne ukradeni novčanici, mobiteli, osobni dokumenti i parfem

Objavljeno:

- dana

LOPOVI

Protekli su tjedan još uvijek nepoznati počinitelji ukrali novčanik, dvije jakne s osobnim stvarima te provalili u vikendicu.

U ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu nepoznati je počinitelj u petak, 27. siječnja oko 15.20 sati otuđio novčanik s novcem i bankovnim dokumentima u vlasništvu 58-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a počinitelj je još uvijek nepoznat.

Taj isti dan u ugostiteljskom objektu u Hallerovoj aleji u Varaždinu u večernjim satima nepoznati je počinitelj ukrao jaknu u kojoj su se nalazili razni ključevi te mobilni telefoni u vlasništvu 40- godišnjaka. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Vinogradskoj ulici u Kelemenu nepoznati je počinitelj provalio u vikendicu u vlasništvu 60-godišnjaka te ukrao DVD prijemnik, nekoliko kilograma suhomesnatih proizvoda, druge hrane i alkoholnih pića. Potom je provalio u spremište za alat i otuđio trimer i vrtno crijevo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekolko tisuća kuna, a počinitelj je još uvijek nepoznat.

Varaždinska policija zaprimila je prijavu 40- godišnjaka da je okraden. Prema prijavi, tijekom noći 27. na 28. siječnja u ugostiteljskom objektu u ulici Vatroslava Lisinskog jedna muška osoba zabunom je uzela jaknu oštećenog u kojoj su se nalazili ključevi vozila, parfem i mobitel. Okradenom 40-godišnjaku naknadno su vraćeni samo ključevi i jakna, a parfem i mobitel još su uvijek u rukama nepoznatog počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/psni.uk
Foto:

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: usred dana iz skladišta ukrali staklo dimenzija 4 x 1 metar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o nesvakidašnjoj krađi u Varaždinu.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 13 sati, iz skladišnog prostora trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, otuđila su zaštitno staklo dimenzija 4 x 1 metar.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati