Povežite se s nama

Crna kronika

Iz dvije jakne ukradeni novčanici, mobiteli, osobni dokumenti i parfem

Objavljeno:

- dana

LOPOVI

Protekli su tjedan još uvijek nepoznati počinitelji ukrali novčanik, dvije jakne s osobnim stvarima te provalili u vikendicu.

U ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu nepoznati je počinitelj u petak, 27. siječnja oko 15.20 sati otuđio novčanik s novcem i bankovnim dokumentima u vlasništvu 58-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna, a počinitelj je još uvijek nepoznat.

Taj isti dan u ugostiteljskom objektu u Hallerovoj aleji u Varaždinu u večernjim satima nepoznati je počinitelj ukrao jaknu u kojoj su se nalazili razni ključevi te mobilni telefoni u vlasništvu 40- godišnjaka. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Vinogradskoj ulici u Kelemenu nepoznati je počinitelj provalio u vikendicu u vlasništvu 60-godišnjaka te ukrao DVD prijemnik, nekoliko kilograma suhomesnatih proizvoda, druge hrane i alkoholnih pića. Potom je provalio u spremište za alat i otuđio trimer i vrtno crijevo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekolko tisuća kuna, a počinitelj je još uvijek nepoznat.

Varaždinska policija zaprimila je prijavu 40- godišnjaka da je okraden. Prema prijavi, tijekom noći 27. na 28. siječnja u ugostiteljskom objektu u ulici Vatroslava Lisinskog jedna muška osoba zabunom je uzela jaknu oštećenog u kojoj su se nalazili ključevi vozila, parfem i mobitel. Okradenom 40-godišnjaku naknadno su vraćeni samo ključevi i jakna, a parfem i mobitel još su uvijek u rukama nepoznatog počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/psni.uk
Foto:

Crna kronika

Nesvakidašnja nesreća: 71-godišnjakinja na romobilu naletjela na biciklisticu, obje ozlijeđene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. rujna oko 15.20 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 71 godinu upravljala je električnim romobilom, parkiralištem s istočne strane kolnika ulice Ratimira Hercega. Dolaskom do biciklističke staze koja se proteže uz istočni rub kolnika iste ulice, uključila se u promet na biciklističku stazu, a da prethodno nije propustila bicikl kojim se navedenom stazom kretala 34-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela električnog romobila u desni bočni dio bicikla, a od siline udara obje su vozačice pale na kolnik. Pritom su ozlijeđene te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Slučaj covid testovi: Filip Mihalić više nije direktor, otac Anđelko nije prokurist, promijenili i adresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

24sata je nakon višemjesečne istrage ekskluzivno otkrio da je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Nedavno je prijavljen za prijetnje i silovanje, a trenutačno ga istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. 

Protiv Filipa su u međuvremenu podnesene i prijave za kaznena djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprečavanje dokazivanja. Svejedno, mladi HDZ-ovac i dalje slobodno šeće. Sad doznajemo kako je Filipova tvrtka Buryen prošla kroz korjenite izmjene neposredno nakon objave naših članaka, što također upućuje na zametanje tragova. Prvo je izmijenjena adresa sjedišta tvrtke. Buryen je do tada bio registriran na istoj adresi kao i odvjetnički ured Filipove majke Sanje.

Iz uprave tvrtke je uklonjen i Filipov otac Anđelko, koji je do tada bio prokurist Buryena. Prema sudskom registru, prokura mu je opozvana samo šest dana nakon objave našeg prvog teksta. Naposljetku, direktorsku funkciju je sredinom svibnja napustio i sam Filip, a umjesto njega imenovan je Antun Ćerimović.

Izvidi USKOK-a i dalje su u tijeku.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje