FOTOMarta Konjačić

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak će krenuti s pripremama za drugi dio sezone u 2. HNL, a u subotu je održana prozivka igrača.

Iz kluba su otišli Mario Sačer, Bamibele, Borna Miklić i Marko Martinaga, dok su pristigli golman Ivan Nevistić iz Rijeke na posudbu, Ivan Miličević lijevi bek na posudbu iz Lokomotive te veznjaci Ivan Posavec iz Alavesa i Japanac Yokoyama.

– Ambicije na ljeto su bile direktni ulazak u 1. HNL. Dobro smo krenuli, no kasnije smo malo posustali. Nećemo se predati i dalje ne odustajemo od svojeg cilja – rekao je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina koji je dodao da uprava radi na dovođenju još jednog do dva pojačanja. To radi u sinergiji s trenerom Brankom Karačićem.

Pojačanja

– Doveli smo neke igrače na kojima sam inzistirao. U potrazi smo za jednim igračem sredine terena. Riječ je o vrlo bitnoj poziciji i ne želimo pogriješiti – jasan je Karačić.

Naime, Varaždinci nakon 13 kola prvog dijela sezone drže četvrto mjesto Lige s pet bodova zaostatka za vodećim Šibenikom.

– Porazom u odgođenoj utakmici protiv Dugopolja, Šibenik nam je pružio priliku. Na početku drugog dijela mi ugošćujemo BSK, dok Šibenčani odlaze u goste Osijeku II i tu vidim šansu za ozbiljniji priključak – objasnio je Karačić koji je najavio naporne pripreme.

Njegovi puleni odradit će 58 treninga i odigrati 10 do 11 pripremnih susreta. Od 4. do 14. veljače provest će u Čiovu na pripremama. Tamo će odigrati pripremne utakmice s drugoligašima Solinom i Dugopoljem, trećeligašem Primorcem iz Stobreča i županijskim ligašem Slogom iz Mravinice.

Naporne pripreme

Odigrat će i pripremne susret s ljubljanskom Olimpijom, Međimurjem, Hrvatskim dragovoljcem, dok će se u ‘generalki’ 23. veljače susresti s Dravom iz Ptuja.

– Dobro je da ćemo odigrati mnogo pripremnih utakmica jer tako se igrači najbolje pripreme i dođu na željenu razinu. Vjerujem da smo i dalje favoriti te da ćemo nadoknaditi zaostatak za Šibenikom i na kraju se radovati – rekao je Dario Jertec, kapetan Varaždina.

Vjeruju u svoju momčad ima i trener Karačić.

– Želimo homogenu, iskrenu svlačionicu gdje ćemo se svi na kraju radovati ulasku u 1. HNL – zaključio je Karačić.

Komentari

Komentara