Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolje požar gase dečki iz DVD Struga, a kako s vatrom znaju i vatrogasci iz Martijanca i Hrženice

Objavljeno:

- dana

REGIONALNO VATROGASNO NATJECANJE

Regionalno natjecanje Regije Ludbreg – VZO Ludbreg, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Martijanec – ove je godine održano osmi put, a domaćin je bio Mali Bukovec.

Natjecalo se sveukupno 45 vatrogasnih ekipa, između kojih i 19 ekipa vatrogasne mladeži – pet ženskih dječjih ekipa i 14 ekipa dječaka.

Pobjednik natjecanja je DVD Struga, drugo mjesto je pripalo Martijancu i treće vatrogascima Hrženice.

Kod dječaka je i pobijedilo DVD Slanje, koje je ovom pobjedom nastavilo pobjednički niz te zadržalo prijelazni pehar, osvojen prije dvije godine na regionalnom natjecanju u Hrženici. Druga je bila ekipa Hrastovskog dok je treće mjesto zauzela ekipa domaćina, DVD Mali Bukovec.

– Svojim velikim trudom i naporom, mali vatrogasci postižu odlične rezultate te pokazuju da vatrogasna društva u regiji ne moraju brinuti za pomladak. Štoviše – rekao je načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje