Povežite se s nama

Međimurje

Izvedbe predstava selničkih školaraca odsad uz vrhunski razglas

Objavljeno:

- dana

Općina odriješila kesu

Učenici Osnovne škole Selnica svake godine u više navrata svoje sumještane iznenade zanimljivim priredbama koje marljivo uvježbavaju u suradnji s nastavnicima, a odsad će njihovi scenski nastupi biti još upečatljiviji.

Naime, njihove priredbe se održavaju u školskoj športskoj dvorani, koja je jako velika i, nažalost, ima slabo ozvučenje. Ovakvoj situaciji odlučio je stati na kraj načelnik Ervin Vičević, odlučivši da će Općina Selnica osnovnoj školi darovati razglas vrijedan čak 27.000 kuna. Dar je stigao školarcima tik prije božićne priredbe, tako da su roditelji, rodbina i svi posjetitelji prigodne priredbe konačno mogli u potpunosti čuti dječje nastupe i uživati u njima. Razglas će dobro doći i dramskoj družini nižih razreda, za čije se predstave otimaju organizatori kulturnih događanja diljem Međimurju i izvan njega.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje