Povežite se s nama

Međimurje

Jelenak u Međimurju – i ove godine odlični rezultati

Objavljeno:

- dana

ZAŠTITA PRIRODE

Javna ustanova za zaštitu prirode “Međimurska priroda” proveo je monitoring jelenka u šumi Čep, u dijelu starom više od 100 godina.

Tijekom 20 dana praćenja zabilježeno je 715 jedinki od kojih 255 u preletu, što je odličan rezultat. Specifičnost šume Čep je u tome što se na nekoliko lokacija mogu primijetiti hranilišta jelenka na kojem ponekad može biti i do 30 jedinki odjednom. Iako je ove godine zabilježen manji broj jedinki, to ne znači da je populacija u opadanju, jer se ove godine koristila samo metoda transekta. Uz to, krajem lipnja Međimurje je na tjedan dana zadesilo hladno i kišovito vrijeme u kojem je broj aktivnih jelenaka pao sa 69 na tek 29 jedinki. Na samom lokalitetu nađeno je i 20-tak jedinki jelenka koje su stradale od predatora. I dalje su najveća prijetnja jelenku i ostalim saproksilnim vrstama, ljudi i gubitak prikladnog staništa, onog koje sadrži drveće u raspadanju.

Izvor:
Foto: Arhiva

Međimurje

Božićni koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održat će se 11. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec i ove godine organizira svoj Božićni koncert.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Program će održati Osnovna glazbena škola i Osnovna škola klasičnog baleta.

Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Poziv izlagačima – 2. Božićni sajam Općine Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca, na prostoru ispred Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, s početkom u 14 sati.

Pozivaju zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga.

Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec:https://pribislavec.hr/dokumenti/zahtjev-za-koristenje-javne-povrsine/

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje