Povežite se s nama

Život i društvo

Jeste li pripremili uzorak vina?

Objavljeno:

- dana

USUSRET

Udruga vinogradara Vinea Vinica te Općina Vinica, kao organizatori 17. Izložbe mladih vina “Vinea 2017.”, pozivaju sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine Vinica u sljedećim terminima: u subotu, 18. veljače, od 14 do 20 sati te u nedjelju, 19. veljače, od 10 do 18 sati.
– Za uzorak vina potrebno je predati tri boce (tri litre) vina ili četiri boce (butelje) po 0,75 litara vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i nalijepljene na bocu – poručuju organizatori i podsjećaju da na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima. Izložba vina bit će održana u subotu, 4. ožujka, a bit će otvorena točno u podne u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Odličja zaslužnima bit će podijeljena vinogradarima na Vinskom balu, koji će biti održan u subotu, 11. ožujka, u 19 sati.

Izvor:
Foto: ARHIVA

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje