Povežite se s nama

Život i društvo

Još ništa od dodatnih kanti za plastiku i biootpad u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

JAVNA NABAVA

Varaždinska domaćinstva do daljnjega neće dobiti dodatne kante za odvojeno prikupljanje plastike i biootpada. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je krajem siječnja poništila odluku kojom je tvrtka Čistoća ponudu tvrtke Erste&Steiermarkische S-Leasing odabrala kao najpovoljniju za nabavu kanti, RFID transpodera i sustava za identifikaciju pri skupljanju otpada putem financijskog leasinga.

Na rješenje Državne komisije čekalo se gotovo puna četiri mjeseca: Čistoća je odluku o odabiru donijela još u rujnu. Pristigle su dvije ponude: ona Erste&Steiermarkische S-Leasinga iznosila je 813.357,30 eura s PDV-om, dok je ponuda HYPO-Leasing Steiermarka iznosila 771.199,87 eura s PDV-om.

Kao valjana ponuda odabrana je ona Erste&Steiermarkische S-Leasinga. Na to se još početkom listopada žalio HYPO-Leasing Steiermark, čija je ponuda bila odbijena jer nisu dostavili pojašnjenje proizvođača opreme ili ovlaštenog zastupnika.

– U dokumentaciji za nadmetanje nije određeno da pojašnjenje mora dati proizvođač opreme ili ovlašteni zastupnik. Nadalje, poziv za pojašnjenje sročen je na način da se od ponuditelja HYPO-Leasing Steiermark, a ne od bilo koga drugoga, zahtijeva pojašnjenje, a ne bilo kakva druga dokumentacija, s tim da u njemu nije niti pobliže specificirano koja to “sva” tehnička obilježja nisu vidljiva u ponudi, za razliku od poziva na pojašnjenje ponude odabranog ponuditelja Erste&Steiermarkische S-Leasinga u kojem su precizno navedene sve stavke koje taj ponuditelj nije ispunio i kojih se traži popuna/pojašnjenje. (…) Imajući u vidu poziv za pojašnjenje upućen odabranom ponuditelju u kojem su precizno pobrojane stavke koje nisu ispunjene – predstavlja i nejednak tretman ponuditelja, što je suprotno Zakonu o javnoj nabavi. Stoga je ovaj žalbeni navod ocijenjen osnovanim – navedeno je u rješenju Državne komisije.

Na rješenje Državne komisije čekalo se gotovo puna četiri mjeseca

Čistoća mora platiti 25.800 kuna troškova žalbenog postupka, a predmet je vraćen na ponovni postupak.

– S obzirom da je prošao rok od 90 dana za valjanost ponuda, mi smo od dva ponuđača, koji su se javili, sada zatražili potvrdu o daljnjoj valjanosti ponude. Kada ti dokumenti stignu, ponovno ćemo, sukladno rješenju Državne komisije, pregledati ponude i donijeti odluku – rekao je direktor Čistoće Davor Skroza.

Kada će cijeli postupak završiti, teško je reći s obzirom da su žalbe moguće i na novu odluku o odabiru.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje