Povežite se s nama

Međimurje

“Junaci hrvatske slobode“

Objavljeno:

- dana

Prelog udomio izložbu:

Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga je otvorena izložba “Junaci hrvatske slobode 1990. – 1996.”

Izložba je postavljena u organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin s ciljem da se mlađe naraštaje upozna s iznimnim doprinosom koje su pripadnici postrojbe dali u obrani domovine. Na izložbi su govorili predstavnik Udruge general Goran Mihalić, načelnik Policijske uprave Međimurske Krunoslav Gosarić te ratni zamjenik načelnika Policijske uprave Varaždin Vladimir Matijačić. U ime domaćina sve prisutne su pozdravili gradonačelnik Ljubomir Kolarek i kustosica Iva Kožnjak. Glazbeni program izvele su Jasminka i Josipa Pervan. Izložba je otvorena za razgled do 23. siječnja 2017. godine. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje