Povežite se s nama

Život i društvo

Kako upravljati prihodima i štedjeti gimnazijalci uče na radionici o financijskoj pismenosti

Objavljeno:

- dana

TREBA ZNATI S NOVCEM

U Prvoj gimnaziji Varaždin u četvrtak, 26. listopada u 14.10 sati održat će se financijske pismenosti za mlade, koju organizira udruga Štedopis iz Zagreba.

Mladi će imati priliku doznati kako upravljati svojim prihodima, troškovima te kako štedjeti. Na kraju radionice svaki će učenik dobiti udžbenik “Moj novac, moja budućnost”.

U radionici će sudjelovati svi učenici, polaznici fakultativne nastave Financijska matematika i učenici polaznici izborne nastave Politike i gospodarstva. Mogu se prijaviti i ostali učenici, no morat će se prijaviti.

Radionica se organizira kako bi učenici postali financijski pismeniji i lakše kasnije raspolagali novcem.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Facebook Prva gimnazija Varaždin

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati