Povežite se s nama

Život i društvo

Kamenica bogatija za još jednu udrugu: osnovana Udruga za kulturu i sport Kamenica

Objavljeno:

- dana

PREDSJEDNIK PETAR CIKAČ

U Kamenici je osnovana Udruga za kulturu i sport Kamenica.

Udrugu su osnovali žitelji Kamenice koji svojom aktivnošću, odnosno organizacijom kulturnih i sportskih događanja žele obogatiti društveni život mjesta te tako doprinijeti njegovom razvoju, kao i razvoju grada Lepoglave.

Na području Grada Lepoglave djeluje 69 udruga, a podršku osnivanju Udruge za kulturu i sport Kamenica, ispred Grada Lepoglave dao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je pohvalio aktivizam osnivača i želju da se dobrovoljnim radom doprinese razvoju zajednice.

Osnivanje Udruge podržao je i predsjednik Mjesnog odbora Kamenica Zorislav Rodek, koji je ponudio  pomoć DVD-u Kamenica, čiji je predsjednik.

Za predsjednika nove kameničke udruge jednoglasno je izabran Petar Cikač kojemu će zamjenica biti Petra Zagorščak.

 

Izvor: lepoglava.com
Foto:

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje