Povežite se s nama

U fokusu

Kandidat za gradonačelnika Božidar Kolarić, a za župana Siniša Miličić

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKI LABURISTI OTKRILI KANDIDATE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE

– Gradom Varaždinom vlada stranka, a ne struka i to je prvo što ću promijeniti budem li izabran za gradonačelnika – poručio je Božidar Kolarić, varaždinski laburist i gradski vijećnik, kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada za varaždinskog gradonačelnika.

Njegove zamjenice trebale bi biti Jadranka Lukavečki i Božica Čićek Mutavdžić, najavljeno je jutros na predstavljanju kandidata te stranke za čelna mjesta Grada Varaždina.

“Sigurno prvo nećemo mijenjati tepihe u kancelarijama”

Kolarić ističe kako trenutna gradska vlast hoda vrlo sporo, pa je Varaždin umjesto najpoželjnijeg grada za život postao grad slučaj.

– Gotovo da nema ustanove ili trgovačkog društva u gradskom vlasništvu u kojoj se ne provode istrage – rekao je Kolarić.

Jadranka Lukavečki je istaknula da, dođu li na vlast, sigurno je da prvo neće mijenjati namještaj i tepihe u kancelarijama, te kupovati moderne mobitele, kao što su to dosad radili svi njihovi predhodnici. Kandidati za čelne pozicije Grada Varaždina poručuju da se neće kandidirati za Sabor, a na izbore izlaze samostalno, a o mogućim koalicijama će razmišljati nakon izbora.

Iako je najavljeno da će se službeno predstavljanje kandidata te stranke za čelna mjesta Varaždinske županije održati sutra, već sada je poznato da će poziciju prvog čovjeka Županije na predstojećim izborima iz redova te stranke pokušati izboriti Siniša Miličić, bivši čelnik županijskog SSSH, a sada predsjednik Regionalnog industrijskog sindikata.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Novi član uprave Varteksa Dobiš poručio da bez Kauflanda i NK Varaždina Varteksu prijeti kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dražen Dobiš, novi član Uprave varaždinskog tekstilca govorio je za poslovni.hr o perspektivama kompanije.

Varteks je uputio dopis Vladi sa zamolbom da, ako je to moguće, pokuša snagom svojeg autoriteta utjecati na hipotekarno osigurane vjerovnike da se ubrza proces dogovora oko raspodjele sredstava od prodaje našeg zemljišta Kauflandu.

Vrijeme nam ističe, a bitno je da se s tim ugovorom stabilizira poslovanje i tvrtka okrene svojoj svijetloj budućnosti u koju čvrsto vjerujem zbog više razloga – navodi to kao prvi i najveći uteg Varteksa novi član Uprave Dražen Dobiš u razgovoru za Poslovni dnevnik.

Uz najavu velikog plana na kojem paralelno rade Dobiš upozorava: “Vjerujem u snagu Varteksa, ali ako bi došlo do potpisivanja sporazumnog raskida ugovora Kauflanda s Gradom Varaždinom oko izgradnje kružnog toka, kao i ugovora s NK Varaždinom vezano uz pomicanje dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, što je Kaufland najavio 9. prosinca, samim time je to i njihovo odricanje od moguće kupnje zemljišta od Varteksa. Onda pada u vodu i projekt Vlade RH ‘Varteks kvart – urbana regeneracija’ kojeg je Vlada proglasila strateškim investicijskim projektom, a sve zbog toga što se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko raspodjele financijskih sredstava iz prodaje. Imamo enormnu financijsku izloženost prema vjerovnicima i vrijeme nam curi, iako smo već za oko 6 milijuna kuna smanjili kratkoročni dug koji je bivša Uprava napravila prema dobavljačima”.

Bivša Uprava je u ovoj godini do 17. kolovoza napravila dugovanja prema dobavljačima od 26 milijuna kuna, s nadom da će prodajom Kauflandu na neki magični način Varteks dobiti 20 milijuna od 30 milijuna kuna koliko iznosi kupoprodajna cijena, te s planom da se iz toga namire vjerovnici dobavljači koji nisu plaćani prvih sedam mjeseci te radi financiranja nove kolekcije. Međutim, iz razgovora s vjerovnicima doznajem da to nikad nije bila teza pregovora. Kako su objasnili, nije realno da tako oni financiraju Varteks, a da se njihov kolateral smanjuje. Bivša Uprava je svoj poslovni plan temeljila upravo na navedenoj podlozi.

Nastavite čitati

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje