Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Ginekološka ordinacija u Ludbregu dobit će novi ultrazvučni aparat do kraja godine

Objavljeno:

- dana

DOM ZDRAVLJA LUDBREG U PROBLEMIMA

– Kada se planira investicija vezana uz vodovodne instalacije u Domu zdravlja Ludbreg s obzirom na problem kvalitete vode u toj ustanovi?

Zgrada je stara, napuštali su je liječnici, dio po dio zgrade se praznio i ostajao van funkcije. Pojavio se problem s vodom i instalacijama, pa su predstavnici Grada Ludbrega i koncesionari prostora, u koje spadaju medicinsko-biokemijski laboratorij, ljekarna, gradsko Društvo Crvenog križa i drugi, zatražili hitan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja i Varkomom, koji su u najkraćem roku obećali rješavanje ovog problema. Kada se planira sanacija vodovodnih instalacija?  – pitala je vijećnica SDP-a Ivana Pomahač na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine, a ujedno je upozorila i na zastarjeli ultrazvučni aparat kojeg koristi ginekološka ordinacija u Domu zdravlja.

Problem s vodom se riješava, a i problem s aparatom

– To je jedan od najstarijih ultrazvučnih aparata u Županiji, a ambulanta je puna žena. Na području Ludbrega gravitira preko 20.000 stanovnika, od čega je 10.000 žena, koje su potencijalne korisnice ove ambulante. Kakvi su planovi sa zamjenom ovog ultrazvučnih aparata?  – pitala je.

Dožupan Alen Kišić upoznat je sa svim problemima ludbreškog Doma zdravlja.

– Dosad je uloženo oko 60.000 kuna u čišćenje i sanaciju vodovodnih cijevi, no postupak još nije dovršen do kraja te su radovi u tijeku – rekao je.

Što se pak tiče ginekološke ordinacije i zastarjelog ultrazvučnog aparata, zamjenik varaždinskog župana Kišić je rekao da je taj problem prisutan već godinama.

– Natječaj koji je bio raspisan je poništen, pa je dogovoreno da će Dom zdravlja kupiti aparat vlastitim sredstvima i trenutno je u tijeku postupak nabave – rekao je Kišić koji očekuje da će do kraja godine ginekološka ordinacija dobiti novi ultrazvučni aparat.  

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Ister šef Varkoma, Grad bi kupio MBO! SDP je takve stvari još nedavno nazivao politikanstvom, a sad…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bruno Ister novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O tome se već dulje vrijeme nagađalo, a informacija je napokon postala službena. Ister, koji je inače dugogodišnji član SDP-a, direktorsku će funkciju službeno zauzeti 1. prosinca.

O njegovom imenovanju raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad pitao je danas gradonačelnika Bosilja zašto ima dvostruka mjerila te ga je podsjetio da je ne tako davno prozivao bivšu vlast zbog političkog kadroviranja.

– Prije četiri godine su Bosilj i Ister održali presicu prije sjednice Nadzornog odbora Varkoma, na kojoj su rekli da je Varkom pun stručnjaka, ali da politika uvijek stavi šape na njega. Tom su prilikom kritizirali kadroviranje Ivana Čehoka. A onda, prije par dana, odigrali su istu igru – rekao je Petrić.

O tome kako gradonačelnik mijenja mišljenje govorio je i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njega je zanimalo kako to da se sad Grad interesira za kupnju MBO-a, a upravo je Bosilj takvu ideju u prošlom mandatu kritizirao.

Pred tri godine, Bosilj je naime rekao kako nema javnog interesa u kupnji MBO-a te je Čehoka i njegove suradnike nazvao populistima.

Bosilj sad nastoji opravdati i Istera u Varkomu i mogućnost da Grad kupi MBO.

– Ovim putem čestitam gospodinu Isteru, od 1. prosinca on je novi direktor, Nadzorni odbor izabrao ga je jednoglasno 8:0. Statut tvrtke dozvoljava imenovanje, a Ister je od svih vijećnika najviše involviran u pitanja Varkoma i bala. Vjerujem da će polučiti dobar rezultat – rekao je Bosilj. Istaknbuo je i da da su Isterovo imenovanje pozdravili i u čelništvu Hrvatskih voda te je odmah primljen poziv na sastanak.

Što se pak tiče MBO-a, Bosilj podsjeća kako ima savjetodavno tijelo koje se bavi problemom bala. Među ostalima, u tom povjerenstvu sjedi i Mirka Jozić, bliska suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Upravo ona je navedena kao voditeljica projektnog tima kontakt Grada za operativna pitanja.

Varaždinski gradonačelnik objašnjava kako je kupnja MBO-a samo jedna od mogućnosti, te da moraju provjeriti sve opcije prije nego se donese konačna odluka, odnosno da je cilj analizom doći do najpovoljnije opcije.

Osvrnuo se i na činjenicu da realizacija projekta Regionalnog centra Piškornica još nije na vidiku.

– Regionalni centar Piškornica neće biti gotov još sigurno 4 ili 5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jedinice lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti – kaže Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

Odbijena žalba Ivkoma, varaždinsko smeće ipak ide u Jerovec?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Komunalni otpad koji se iz Varaždina trenutno odvozi u Davor, mogao bi se od nove godine odvoziti u Jerovec.

– Ivkom se žalio na rješenje inspekcije koje je naložilo da se mora primati varaždinski mješoviti komunalni otpad, ali drugostupanjsko tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad. Poslao sam prijedloga sporazuma prema gradu Ivancu za primanje našega otpada. Nažalost odgovora nema – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo da je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u više navrata rekao da neće dozvoliti da varaždinsko smeće dolazi u Jerovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje