Povežite se s nama

Zabava & Stil

Kliker festival i ove godine u Varaždin dovodi vrhunske izvođače, traže se volonteri, influenceri i filozofi

Objavljeno:

- dana

Kliker festival, festival plesa, pokreta i igre, održat će se od 10. do 18. lipnja 2023. godine i Varaždin još jednom pretvoriti u veliki spektakl.

Festival će uz hrvatske okupiti i vrhunske plesače i izvođače iz zemalja poput Nizozemske, Austrije, Španjolske, Mađarske, Slovenije, Italije i Izraela, koji će nas odvesti na putovanje u čaroban svijet plesa i pokreta, ali i kroz predavanja i debate pokrenuti neka važna pitanja.

– Ako ste ljubitelj/ica plesa i kazališne umjetnosti, pridružite se ovogodišnjem KLIKER-ovom timu! Sudjelovati možete na više načina, a jedan od njih je kao volonter/ka. Ugrabite priliku i iskusite čari organizacijskog backstagea festivala te uz besplatan ulaz na sve predstave, koncerte i radionice, iskoristite mogućnost upoznavanja brojnih umjetnika iz cijele Europe. Sektori u kojima možete volontirati su hospitality, tehnička služba, terenski organizacijski poslovi te administracija – poručuju organizatori.

Prijave za volontere otvorene su do 15. svibnja 2023., a za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac dostupan na društvenim mrežama Kliker festivala.

Dio ovogodišnjeg Kliker festivala možete postati i kroz poseban projekt „Mapiranje budućnosti“, u sklopu kojeg ćete zajedno s ostalim sudionicima/ama promišljati o važnim temama i mijenjati poglede na svijet oko svih nas.

– Ako imate između 13 i 23 godine i želite na kreativan način sudjelovati u programu Kliker festivala, postanite Festivalskim/om filozofom/kinjom ili Festivalskim/om influencerom/icom! – dodaju organizatori.

Kao Festivalski/a filozof/kinja ćete uz mentoricu gledati predstave i raspravljati o temama kojima se predstave bave. Na mini-okruglim stolovima te u analitičko-kreativnim zadacima zajedno s ostatkom filozofske ekipe, a ponekad i s ostatkom publike, razmatrati različite poglede na svijet i život.

– Kao Festivalski/a influencer /ica bilježit ćete zanimljive i zabavne trenutke s festivala, raditi mini-intervjue s glumcima i plesačima, stvarati content za festivalske društvene mreže i još mnogo toga! Odaberite svoju ulogu, ispunite obrazac i pridružite se timu Kliker festivala! – ističu još organizatori.

Dodatne informacije dostupne su na [email protected] ili preko društvenih mreža Kliker festivala.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje