Povežite se s nama

Međimurje

Klopa za studente u Međimurju vozit će se – iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

POTVRĐENO

I ove jeseni prehrana za studente koji studiraju na području Međimurske županije bit će organizirana u prostorima Učiteljskog fakulteta, a obroci će im se dovoziti iz Studentskog restorana u Varaždinu.

– Još prošle jeseni prenamijenili smo prostor Učiteljskog fakulteta u Čakovcu kako bismo studentima s područja Međimurja osigurali topli obrok putem iksica. Na raspolaganju su im dvije prostorije za ručak i večeru te terasa, a uredili smo i kafić – rekao je Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin.
U akademskoj godini dnevno se u Čakovec dostavlja između 300 i 450 toplih obroka, tako da s organiziranom studentskom prehranom nastavljamo i s novom akademskom godinom, odnosno od 1. rujna – najavio je Milijaš.

Obroci iz Studentskog restorana Varaždin studentima u Čakovcu dovoze se od listopada prošle godine, nakon što je privatnik prestao pružati usluge prehrane studentima. S obzirom na to da se studenti nisu imali gdje hraniti putem iksica, održan je hitni sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gdje je dogovoreno da će studentska prehrana u Čakovcu biti u prostoru Učiteljskog fakulteta, a obroci će im se voziti iz varaždinskoga Studentskog restorana.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

DOSTI provodi radionice upoznavanja i očuvanja narodnih plesova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Centar raDOSTI“ u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održavaju se radionice upoznavanja i očuvanja narodnih plesova koje se provode pod vodstvom Tihomira Benčića, suradnika za izvođenje aktivnosti u partnerskoj organizaciji KUD-a „Mura“.

Projekt, odnosno radionice financirane su iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Murskim Središćem, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – Podružnicom umirovljenika Mursko Središće, KUD-om „Mura“ Mursko Središće, Udrugom „Serjojnske mame i bebe“ te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom „Naša djeca“ Mursko Središće. Uz usvajanje koraka plesova, polaznici radionica intenzivno vježbaju i pjevanje.

Radom na prvom spletu „Zaigrajte meni“ usvojene su osnove plesova čardaš i čip čardaš, u Međimurju najčešćeg oblika plesa.

Drugi splet „Z Andrašecom v Dekanovcu“ prikaz je plesova karakterističnih za mikrolokaciju koju je plesno oblikovao kantor, pjesnik i narodni koreograf Florijan Andrašec, a splet je posvećen njemu.

Treći splet „Deca, moja deca“ sastavljen je od plesova koji se najčešće izvode, prepoznatljivi su te sadrže elemente čardaša i zibenšrita.

Nastavite čitati

Međimurje

CZK “Rudar”: za vikend “Encanto” i “Matrix: Uskrsnuća”, ima ulaznica i za Kerekesh Teatar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću od ovog vikenda ponovo kreće prikazivanje filmova i to u dva termina.

U 17 sati u subotu i nedjelju prikazuje se animirani sinkronizirani film za djecu „Encanto – naš čarobni svijet”, a u 20 sati bit će “Matrix Uskrsnuća”, također i u subotu i nedjelju. Cijena ulaznice je 25 kuna, s tim da djeca, srednjoškolci, studenti i umirovljenici uživaju poseban popust i plaćaju samo 15 kuna.

Moguća je i kupnja obiteljske ulaznice po 60 kuna. Također je ostalo je još ulaznica za predstavu Kerekesh Teatra „Susjedi“, koja je na rasporedu 12.veljače. Grad kao poklon za Valentinovo sufinancira predstavu i cijena je 25 kuna.

Blagajna radi svakog petka od 14 do 18 sati i sat vremena prije početka programa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje