Povežite se s nama

Međimurje

Kojić potvrdio naslov prvaka, a Đurak prvi put nagrada za rad

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS PH

Frane Tomislav Kojić i Mirela Đurak novi su prvaci Hrvatske u stolnom tenisu.

U odličnom okružju LifeClass termi Sveti Martin održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, pojedinačno i u parovima u organizaciji STK Starr. Bilo je ovo među najjačim prvenstvima, jer su se odazvali svi najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice.

Potvrda

U pojedinačnoj konkurenciji seniora bilo je neizvjesno do samoga kraja. U prvom polufinalu Roko Tošić – Miho Simović 4:3 (12:10, 9:11, 11:9, 11:9, 9:11, 8:11, 11:7), a u drugom polufinalu Ronal Ređep – Frane Tomislav Kojić 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11). U finalu Roko Tošić – Frane Tomisav Kojić 1:4 (7:11, 11:8, 9:11, 8:11, 7:11).
Pobjednik Frane Tomislav Kojić član je njemačkog drugoligaša ekipe Passau, a od iduće sezone igrat će prvu austrijsku ligu za klub Kapfenberg. Prilikom obrane prošlogodišnjeg naslova rekao je da su mu oba naslova podjednako važna, iako je uvijek teže braniti naslov. – Nisam se baš dobro osjećao prije i za vrijeme Prvenstva, pa onda uspjeh dobija na težini. Igrao sam i bez potpore trenera, jer je on imao obveze u Njemačkoj, ali me je moj prvi trener naučio da moram sam igrati i razmišljati o meču. To su česte situacije i na to treba biti spreman. Žao mi je što nije bilo Gaćine i što je Pucar odustao, jer bih tada bolje znao gdje sam trenutno. Iako, državno je i bez njih bilo jako, rekao je Kojić i dodao  da već u utorak, ovdje u Svetome Martinu na Muri, nastupa za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijskom meču za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Izraela. Drugi finalist Roko Tošić odigrao je odlično na PH. Igrao je dva finala te osvojio zlato u parovima i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Bronca je pripala Mihi Simoviću i Ronaldu Ređepu.

Iznenađenje

Kod seniorki u prvom polufinalu igrale su Klara Cakol – Dorina Srebrnjak 0:4 (12:14, 10:12, 5:11, 6:11), a Ivana Malobabić – Mirela Đurak 3:4 (12:10, 7:11, 11:8, 11:8, 8:11, 1:11, 1:11). U finalu: Dorina Srebrnjak – Mirela Đurak 2:4 (6:11, 11:5, 8:11, 11:6, 9:11, 10:12).

Pohvale organizatoru STK Starr donijele su i domaćinstvo reprezentaciji

Pobjednica Mirela Đurak, članica ekipe Dr. Časl iz Zagreba, rodom je iz Varaždina. – Nije bilo lako doći do ove titule. Imala sam težak raspored i put kroz grupu i kasnije u k.o fazi. Ivana Tubikanec mi je najmanje odgovarala od svih suparnica. Nakon sedam setova bila sam iscrpljenja, a slijedila mi je igra na lov. Opet sam igrala sedam setova. Nisam ovo očekivala i ne mogu još vjerovati. Moram istaknuti da se Dorina odlično borila u finalu, ali ovaj put pobjeda je otišla na moju stranu. Jednom ona, jednom ja. Posebno se moram zahvaliti Dr. Časlu i treneru Arapoviću, bez kojih ovaj uspjeh sigurno ne bih ostvarila. Cijelo vrijeme smo se pripremali za ovo i kraj sezone, tempirali formu. Treniralo se naporno i ovo mi je nagrada za sve – rekla je neposredno nakon finala, uz pohvalu organizatoru. Pred Mirelom je nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske već u utorak protiv Finske, a sljedećeg vikenda već je na rasporedu novo kolo hrvatske Superlige.

Dobar turnir odigrala je i druga finalistica Dorina Srebrnjak, koja je već na početku pokazala da je u formi. Izbacila je i braniteljicu naslova, Varaždinku Petru Petek. U četvrtfinalu je igrala neizvjestan meč s klupskom suigračicom Andreom Pavlović, gdje je gubila je 3:2, a potom je kod 3:3 spasila i meč loptu. Treće mjesto osvojile su Klara Cakol i Ivana Malobabić.

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske jedno je od najjačih u svim kategorijama

U igri parova kod seniora u finalu su se sastali Roko Tošić / Tomislav Japec – Bakač / Mustapić 3:1 (11:8, 11:8, 7:11, 11:7). Tako je par koji nastupa ove sezone za ekipu STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Tošić i Japec su najveći posao napravili u osmini finala i četvrtfinalu, gdje su s 3:2 prvo izbacili Ređepa i Zubčića, a potom Simovića i Pucara. Treće mjesto osvojili su polufinalisti Frane Runjić / Marin Runjić i Mislav Martinek / Luka Martine.

U igri parova kod seniorki u finalu su se sastale Mateja Jeger / Mirela Đurak – Ivana Malobabić / Ida Jazbec 1:3 (1:11, 8:11, 11:9, 8:11). Tako je par koji nastupa za ekipu STK TIS iz Zagreba osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Ivana Malobabić i Ida Jazbec igrale su težak meč u polufinalu, gubile su od Tubikanec i Petek s 2:1, ali uspjele su izvući pobjedu. U finalu s Mirelom Đurak i Matejom Jeger krenule su silovito, prvi set 11:1, vrlo brzo povele su i 2:0, a vodile su 8:6 i 9:8 u trećem setu. Ipak, odluka je pala nakon četiri seta. Naslov im je došao kao potvrda vrlo dobrih igara u HEP Superligi, vodeći su par ligaškog dijela s devet pobjeda i dva poraza. Treće mjesto osvojile su polufinalistice Klara Cakol / Dorina Srebrnjak i Ivana Tubikanec / Petra Petek.

Nagrade

Organizator STK Starr i domaćin LifeClass terme Sveti Martin pobrinuli su se za bogate nagrade.
Pobjednicima u pojedinačnoj konkurenciji LifeClass terme Sveti Martin darovale su vikend za dvoje u hotelu Spa Golfer, svi sudionici mogli su koristiti bazene termi, a i gledatelji su imali popuste na ulaznice. Također, STK Starr se pobrinuo i za ostale nagrade. Tako su prvoplasirani u pojedinačnoj kategoriji seniora i seniorki te muških i ženskih parova od sponzora IQCure Gold Scan dobili vrijednu nagradu analize organizma. Isto tako za najbolje hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice tvrtka Inter Med Service osigurala je po jedan par ortopedskih uložaka po mjeri uz prethodnu besplatnu kompjutersku analizu hoda, a za sve sudionike prvenstva Hrvatske Inter Med service osigurao je besplatnu kompjutersku analizu hoda i 50 posto popusta na jedan par ortopedskih uložaka po mjeri u vrijednosti od 250 do 900 kuna.

Prvenstvo je dobro medijski popraćeno, od subote je bio organiziran prijenos uživo putem live streaminga na stranici STK Starr www.stolni-tenis.com.hr, a odrađene su i reportaže na lokalnim i nacionalnim tv-kućama, kao i novinama te internetskim portalima.

Dvije bronce za domaće uzdanice

Najveće varaždinske uzdanice, Petra Petek i Ronald Ređep, vraćaju se u Varaždin s peharima.
Pertra Petek, STK Varaždin, prošlogodišnja prvakinja, ove je godine ispala u osmini finala izgubivši od Dorine Srebrnjak 4:1 (7:11, 11:5, 11:7, 11:8, 11:9). U skupini je Petra bila druga. Pobijedila je Saru Sušac 4:0, zatim izgubila od Ivane Malobabić 4:2 i pobijedila Anu Trbuščić 4:1. U igri parova Petra Petek je s Ivanom Tubikanec osvojila treće mjesto.

Ronald Ređep, STK Starr Varaždin, u skupini je bio prvi. Pobijedio je Božidara Križanca 4:0, Dominika Zeljka 4:0, i Josipa Mustapića 4:2. U četvrtfinalu Ređep je pobijedio Filipa Čipina 4:2 (11:2, 11:9, 5:11, 1:11, 11:7, 11:9). U polufinalu susreo se s prošlogodišnjim prvakom Franom Tomislavom Kojićem i izgubio 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11). Tako je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u igri parova Ređep i Zubčić ispali su već u prvom kolu, gdje im je ždrijeb namijenio par Tomislav Pucar / Miho Simović, rezultatom 3:2

Izvor:
Foto:

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje