Povežite se s nama

Život i društvo

Na Korzu pečeni kesteni i kuhano vino, a na Stančiću u podne Šime Strikoman snima milenijsku fotografiju

Objavljeno:

- dana

Kesteni i milenijska fotografija

U subotu 11. listopada na varaždinskom Korzu će od 9 do 13 sati sedmi put biti održana manifestacija Dan kestena, na kojoj će se ponovno upozoriti na važnost preventivnih pregleda prostate.

Kao i prijašnjih godina, dijelit će se pečeni kesteni, kuhano vino i kolači od kestena, a građani će moći dati dobrovoljne priloge za akcije u cilju prevencije raka prostate.

Nastupit će Varaždinske mažoretkinje, klapa Lucerna, rock grupa Timeless, tamburaški sastav Carevi i klapa Maslina.

Cilj je prevencija raka: muškarci na pregled prostate, žene na pregled dojki

I dok će članovi udruge Prostata upozoriti na rak prostate, gotovo istovremeno na Korzu će biti obilježen i Dan milenijske ružičaste vrpce, na kojem će članice udruga žena iz cijele Hrvatske upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Iz Saveza udruga protiv raka dojke iz Zagreba i Mammae kluba iz Varaždina pozivaju sve građane da im se pridruže od 10 sati na Korzu, a potom u 12 sati dođu na Stančićev trg.

Tamo se mogu pridružiti ženama, a očekuje se njih više od 350, koje će tijelima formirati ružičastu vrpcu, simbol borbe protiv raka dojke, a sve zbog milenijske fotografije koju će snimiti poznati fotograf Šime Strikoman.

Izvor:
Foto: Arhiva rt / Šime Strikoman

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!