Nakon desetak godina u Varaždinu je ponovno oživjela košarka. Nisu za to zaslužni seniori, već mladi košarkaši Vindije, točnije kadeti.

Neodoljivo podsjećaju na generaciju varaždinskih košarkaša generacije 90./91., koji su 2006. godine bili treći u Hrvatskoj kod kadeta, a 2009. godine treći u juniorskoj konkurenciji. Riječ je o ekipi tada predvođenoj Poljakom, Garafolićem, Fodorom, Štefanom, Bartolom, Skupnjakom i Modrićem.

Budućnost

U kadetima su ih vodili Sead Žunić i Saša Repalust, dok je s njima do bronce kod juniora stigao trener Mladen Cetinja.

Da će možda i dostići uspjehe generacije 90./91., ove sezone nagovijestili su košarkaši Vindije rođeni 2003. i 2004. godine.

Oni su furiozno krenuli u Jedinstvenu hrvatsku kadetsku ligu i s tri pobjede na vrhu su bili izjednačeni s Cibonom i Zadrom. No, kasnije su malo posustali. Uslijedili su porazi upravo od Cibone i Zadra, pa sada, nakon osam kola, Vindijaši sa skorom od četiri pobjede i pet poraza drže šesto mjesto Lige.

– Imamo odličnu generaciju košarkaša rođenih 2003. i 2004. godine. Ista ekipa nastupila je na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske kod mlađih kadeta i na njoj gradimo budućnost Kluba – rekao je Velimir Mudri, trener kadeta Vindije.

Također, dolaskom Nina Gregorine na čelo predsjednika Košarkaškoga kluba Vindije jasno su zacrtani ciljevi.

– Prije se nije radilo sustavno. Mi želimo da vrhunskim radom omladinske košarkaške škole svake godine imamo konkurentnu ekipu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi – govori Mudri, koji se 2018. godine ponovno uključio u rad varaždinskoga kluba. Prije toga vodio je seniore ludbreškoga Grafičara.

– Svaki dan treniramo i rezultati se vide. Priključili smo tri momka iz Koprivnice. Potajno se nadamo da možemo izboriti Final Four, odnosno biti među najbolje četiri ekipe, no rezultati nisu ključni, već osobni napredak tih momaka na osobnom i igračkom planu – dodao je Mudri.

Vječiti problem košarkaša sa sjevera Hrvatske, na koji se ne može utjecati, u usporedbi s košarkašima s juga je visina.

– Ma dobro, to je tu oduvijek bilo tako. No, nedostatak visine može se nadoknaditi brzinom – rekao je Mudri.

U prvom planu

Kao što obično biva, momčad uvijek izbaci pojedince u prvi plan, pa su tako Matija Pavlic, Petar Košćak i Tibor Kovačić u ljeti prošle godine pozvani u reprezentativni kamp u Vodicama.

Želja Mudrog, ali i čelnih ljudi u Klubu, je da ovogodišnja kadetska ekipa ostane na okupu.

– Bilo bi savršeno kad bi ekipa ostala na okupu i u budućnosti igrala juniorsku ligu i seniorsku A-2 ligu – zaključio je Mudri.

Komentari

Komentara