Povežite se s nama

Sport

Košarka se na mala vrata vratila u Varaždin

Objavljeno:

- dana

Nakon desetak godina u Varaždinu je ponovno oživjela košarka. Nisu za to zaslužni seniori, već mladi košarkaši Vindije, točnije kadeti.

Neodoljivo podsjećaju na generaciju varaždinskih košarkaša generacije 90./91., koji su 2006. godine bili treći u Hrvatskoj kod kadeta, a 2009. godine treći u juniorskoj konkurenciji. Riječ je o ekipi tada predvođenoj Poljakom, Garafolićem, Fodorom, Štefanom, Bartolom, Skupnjakom i Modrićem.

Budućnost

U kadetima su ih vodili Sead Žunić i Saša Repalust, dok je s njima do bronce kod juniora stigao trener Mladen Cetinja.

Da će možda i dostići uspjehe generacije 90./91., ove sezone nagovijestili su košarkaši Vindije rođeni 2003. i 2004. godine.

Oni su furiozno krenuli u Jedinstvenu hrvatsku kadetsku ligu i s tri pobjede na vrhu su bili izjednačeni s Cibonom i Zadrom. No, kasnije su malo posustali. Uslijedili su porazi upravo od Cibone i Zadra, pa sada, nakon osam kola, Vindijaši sa skorom od četiri pobjede i pet poraza drže šesto mjesto Lige.

– Imamo odličnu generaciju košarkaša rođenih 2003. i 2004. godine. Ista ekipa nastupila je na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske kod mlađih kadeta i na njoj gradimo budućnost Kluba – rekao je Velimir Mudri, trener kadeta Vindije.

Također, dolaskom Nina Gregorine na čelo predsjednika Košarkaškoga kluba Vindije jasno su zacrtani ciljevi.

– Prije se nije radilo sustavno. Mi želimo da vrhunskim radom omladinske košarkaške škole svake godine imamo konkurentnu ekipu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi – govori Mudri, koji se 2018. godine ponovno uključio u rad varaždinskoga kluba. Prije toga vodio je seniore ludbreškoga Grafičara.

– Svaki dan treniramo i rezultati se vide. Priključili smo tri momka iz Koprivnice. Potajno se nadamo da možemo izboriti Final Four, odnosno biti među najbolje četiri ekipe, no rezultati nisu ključni, već osobni napredak tih momaka na osobnom i igračkom planu – dodao je Mudri.

Vječiti problem košarkaša sa sjevera Hrvatske, na koji se ne može utjecati, u usporedbi s košarkašima s juga je visina.

– Ma dobro, to je tu oduvijek bilo tako. No, nedostatak visine može se nadoknaditi brzinom – rekao je Mudri.

U prvom planu

Kao što obično biva, momčad uvijek izbaci pojedince u prvi plan, pa su tako Matija Pavlic, Petar Košćak i Tibor Kovačić u ljeti prošle godine pozvani u reprezentativni kamp u Vodicama.

Želja Mudrog, ali i čelnih ljudi u Klubu, je da ovogodišnja kadetska ekipa ostane na okupu.

– Bilo bi savršeno kad bi ekipa ostala na okupu i u budućnosti igrala juniorsku ligu i seniorsku A-2 ligu – zaključio je Mudri.

Sport

Šafarić: Rijetko se igra pred toliko publike, drago mi je što su najmlađi Belcar i Lusavec bili najbolji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon šest prvenstvenih slavlja Hajduka u zadnjih šest utakmica, ona sedma u 24. kolu SuperSport HNL-u završila je bez pobjednika 1:1.

Ovaj put nikad više publike na stadionu Varteksa, čak 10.400, mnoštvo žutih kartona, jedan crveni domaćeg napadača Dabre i sa svake strane po gol.

– Odigrali smo vrhunsku utakmicu na vrlo visokom nivou. Šteta što nismo zabili još koji gol u prvom dijelu. Imali su i oni svoje prilike jer ne možeš svesti ekipu kao što je Hajduk da nema prilika. Imamo puno razloga za zadovoljstvo – rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina nakon susreta.

Dabro je ovaj put zaradio crveni karton, a u prošlom kolu protiv Dinama promašio je penal, ispada da je tragičar iako se vidjelo da je stvarno klasa i vrhunski igrač za Varaždin.

– Dogodi se utakmica kao što je bila. Već sam isticao koliko nam Dabro znači i koliko smo mnogo s njim dobili, stvarno nam daje dimenziju više – dodao je Šafarić.

Je li trener Varaždina prerano zatvorio utakmicu?

– Prerano? Pa stavio sam visoke igrače, bismo li s nižim igračima mogli braniti te ubačaje? – dodao je Šafarić.

Atmosfera je na stadionu bila zbilja posebna iako je 70 posto gledatelja bilo na strani gostiju.

– Rijetko kad se igra pred ovoliko ljudi, upravo to je draž nogometa i najviše mi je drago što su dvojica najmlađi Belcar i Lusavec odigrali najbolje – ističe Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Iz Hajduka se žalili da lopte nisu bile dovoljno napumpane, iz NK Varaždina poručili: Bile su adekvatno napumpane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin i Hajduk odigrali su 1:1 u susretu 24. kola SuperSport HNL-a, a nakon utakmice povlače se bizarni repovi.

U zapisniku se nakon utakmice pojavio zanimljiv detalj.

– Predstavnik Hajduka, g. Stjepan Badrov, nakon utakmice uložio je usmeni prigovor da lopte za igru nisu bile dovoljno napumpane te su se u nekoliko navrata morale zamijeniti – stoji u rubrici Zapažanje delegata Roberta Balena iz Zagreba.

O tome su se oglasili iz NK Varaždina.

– Shodno prijavi predstavnika gostujuće momčadi, a vezano uz prigovor da lopte za današnju utakmicu nisu bile dovoljno napumpane – ovim putem želimo obavijestiti nogometnu javnost da smo promptno pokrenuli internu kontrolu lopti nakon odigrane utakmice i zaprimljene prijave. Navedenim je utvrđeno da su sve lopte bile adekvatno napumpane prema PNI – istaknuli su na službenim stranicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje