Povežite se s nama

Sport

Košarka se na mala vrata vratila u Varaždin

Objavljeno:

- dana

Nakon desetak godina u Varaždinu je ponovno oživjela košarka. Nisu za to zaslužni seniori, već mladi košarkaši Vindije, točnije kadeti.

Neodoljivo podsjećaju na generaciju varaždinskih košarkaša generacije 90./91., koji su 2006. godine bili treći u Hrvatskoj kod kadeta, a 2009. godine treći u juniorskoj konkurenciji. Riječ je o ekipi tada predvođenoj Poljakom, Garafolićem, Fodorom, Štefanom, Bartolom, Skupnjakom i Modrićem.

Budućnost

U kadetima su ih vodili Sead Žunić i Saša Repalust, dok je s njima do bronce kod juniora stigao trener Mladen Cetinja.

Da će možda i dostići uspjehe generacije 90./91., ove sezone nagovijestili su košarkaši Vindije rođeni 2003. i 2004. godine.

Oni su furiozno krenuli u Jedinstvenu hrvatsku kadetsku ligu i s tri pobjede na vrhu su bili izjednačeni s Cibonom i Zadrom. No, kasnije su malo posustali. Uslijedili su porazi upravo od Cibone i Zadra, pa sada, nakon osam kola, Vindijaši sa skorom od četiri pobjede i pet poraza drže šesto mjesto Lige.

– Imamo odličnu generaciju košarkaša rođenih 2003. i 2004. godine. Ista ekipa nastupila je na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske kod mlađih kadeta i na njoj gradimo budućnost Kluba – rekao je Velimir Mudri, trener kadeta Vindije.

Također, dolaskom Nina Gregorine na čelo predsjednika Košarkaškoga kluba Vindije jasno su zacrtani ciljevi.

– Prije se nije radilo sustavno. Mi želimo da vrhunskim radom omladinske košarkaške škole svake godine imamo konkurentnu ekipu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi – govori Mudri, koji se 2018. godine ponovno uključio u rad varaždinskoga kluba. Prije toga vodio je seniore ludbreškoga Grafičara.

– Svaki dan treniramo i rezultati se vide. Priključili smo tri momka iz Koprivnice. Potajno se nadamo da možemo izboriti Final Four, odnosno biti među najbolje četiri ekipe, no rezultati nisu ključni, već osobni napredak tih momaka na osobnom i igračkom planu – dodao je Mudri.

Vječiti problem košarkaša sa sjevera Hrvatske, na koji se ne može utjecati, u usporedbi s košarkašima s juga je visina.

– Ma dobro, to je tu oduvijek bilo tako. No, nedostatak visine može se nadoknaditi brzinom – rekao je Mudri.

U prvom planu

Kao što obično biva, momčad uvijek izbaci pojedince u prvi plan, pa su tako Matija Pavlic, Petar Košćak i Tibor Kovačić u ljeti prošle godine pozvani u reprezentativni kamp u Vodicama.

Želja Mudrog, ali i čelnih ljudi u Klubu, je da ovogodišnja kadetska ekipa ostane na okupu.

– Bilo bi savršeno kad bi ekipa ostala na okupu i u budućnosti igrala juniorsku ligu i seniorsku A-2 ligu – zaključio je Mudri.

Sport

Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru: državni prvaci su Fran Miholjević i Mia Radotić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pojedinačnim kronometrom počela su biciklistička nacionalna prvenstva kojima su od petka do nedjelje, od 24. do 26. lipnja, domaćini Varaždinska i Međimurska županija, a organizatori BD Sloga iz Varaždina i BK Kneginec, uz glavnog pokrovitelja Eurospin.

U organizaciji BK Kneginec na kružnoj stazi na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina od kružnog toka u Gornjem Knegincu do raskrižja kod Gojanca u petak je održano Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru.

Nastupilo je 87 biciklista i biciklistica. U kategoriji elite državni su prvaci Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) i Mia Radotić (BK Puls), u kategoriji juniora Nicolas Gojković (Team Fratelli Giorgi) te u kategoriji kadeta Luka Škara (BK Zadar) i Petra Čuklin (BK Fortica). Naslove u kategoriji veterana osvojili su Nikola Vrbanc (KASK), Boris Simić (BBK T-Rex), Tihomir Vrhoci (BK Benkovac) i Zvonimir Radotić (BK Puls), a u mlađim uzrasnim kategorijama do 15 godina Lovre Krošelj (BBK Orlov Krug) i Ema Vujasin (BK Zadar), do 14 godina Luka Srbić (BK Zadar) i do 13 godina Marko Dubravac (BK Sokol) i Korina Bonić (BK Sokol).

Start utrka nacionalnog prvenstva u pojedinačnom kronometru označio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec Marko Brezovec, a medalje su najuspješnijima uručili Robert Đuranec i Ivica Nemeček iz Športske zajednice Općine Gornji Kneginec.

U subotu i nedjelju održava se Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu kojem je organizator BD Sloga. Početnici i početnice te kadetkinje natječu se u subotu u Međimurskoj županiji, na stazi od Čakovca do Železne Gore i natrag. Start je u 12 sati kod trgovačkog centra Eurospin u Čakovcu (Obrtnička ulica 2). Na startu se očekuje međimurski župan Matija Posavec.

U nedjelju u Varaždinskoj županiji, za naslove prvaka i prvakinja Hrvatske vozit će kadeti, juniori i juniorke, seniori i seniorke te veterani. Start je u Svetom Iliji kod seoskog turizma Kod Barbare (Vinogradska 45), a kružna staza prolazi kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji. Nacionalno prvenstvo u 9 sati otvorit će varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su BD Sloga i BK Kneginec, glavni pokrovitelj Eurospin, a pokrovitelji Hrvatski biciklistički savez, Varaždinska županija, Međimurska županija, Općina Gornji Kneginec, Grad Čakovec, ASC d.d. Varaždin, Hidrogradnja d.o.o. Varaždin, Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, PZC Varaždin d.d., Pekara Klas i PU varaždinska.

Nastavite čitati

Sport

NK Zagorac poziva na revijalna utakmica Stari i Mladi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom proslave proštenja Presvetog Srca Isusovog, u subotu, 25. lipnja, s početko u 17:30 na igralištu nogometnog kluba NK Zagorac u Donjem Knegincu odigrat će se revijalna utakmica Stari i Mladi.

Ekipu Starih čine trenutni igrači Veterana NK Zagorca, a ekipu Mladih nekadašnji izdanci NK Zagorca, koji danas žare i pale u nekim drugim klubovima, zbog pripajanja seniorske ekipe klubu NK Dubravka.

Svi zaljubljenici u dobar nogomet, i simpatizeri kako nekadašnjeg tako i današnjeg NK Zagorca, pozvani su da se pridruže ovom događaju, uz razmjenu iskustava i sjećanja na stare dobre dane i događaja vezane uz voljeni klub.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan grah kao i ponuda osvježavajućih napitaka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje