Povežite se s nama

Sport

“Košarka živi punim plućima u Varaždinu”, tvrdi trener Dražen Cesar

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Nakon godinu dana od dolaska trenera Dražena Cesara KK Vindija krenula je ove sezone i u natjecanje sa seniorima i to u C ligi. 

Ekipu čine igrači od 16 do 18 godina i četiri seniora. – Igranje te lige već se sada pokazalo kao pravi potez budući da su tu sve starije ekipe , iskusne. Svaka ima barem dva igrača koji mogu igrati A2 ligu. Odlučili smo se na taj potez koji dugoročno daje sigurno rezultat, jer mi tu ligu koristimo kao razvojnu. Prva tri kola su pokazala da se igra dobra košarka i zanimljiva. Nas forte je igrati agresivno 40 minuta, a naš hendikep visine nadomjestit ćemo agresivnošću, brzinom, udvajanjima te brzom tranzicijom. Nakon tri kola imamo dvije pobjede i poraz. Kroz ovu ligu se uigravamo za juniorsko prvenstvo gdje smo odigrali dva kola i upisali dvije pobjede. Put je ispravan ali težak i to je pokazala prva domaća utakmica protiv Lepoglave koja je okupila više od 100 gledatelja. Nabijača će biti sve više i više iz tekme u tekmu, jer igraju samo domaći mladi dečki, koje dolaze gledati mame, tate, djedovi, bake, cure i prijatelji. E, to su naši navijači koji će nas pratiti, koji će nas cijeniti, koji će navijati. Vec u slijedećo domačoj utakmici imamo iznenađenja za gledatelje. – najavio je trener Dražen Cesar.

Kratki osvrt 2. kola
Vindija Lepoglava 93:65 (25:9, 14:18, 29:16, 25:22)
– Bio je to nedjeljni praznik košarke, prva utakmica C lige protiv Lepoglave, a u poluvremenu prezentacija naših najmladih članova. Čestitke svim dečkima i treneru Matiji. To ce sada postati tradicija. I nedjelju zaključili naši kadeti s trenerom Rokom. Prekrasno.
 E, a sad Lepoglava, ekipa s kojom smo dosad odmjerili snage dva puta u priprepnoj fazi i bili nadigrani. To je bila tekma koja je u prvih 5 min rekla, odnosno pokazala smjer kud ce ići, da će se danas sve vrtjeti oko Vindije. Rastrčani po cijelom terenu, linije povezane, u obrani na svaki unutarnji pas udvajanje, gradenje i skok osim Kuparića koji ima zadatak građenja licem bez odgovornosti skoka i to radi odlično, Maček zabija 10 koševa u 30 minuta uz napadački raspolozenog Svatija sa 17 koševa u prvom poluvremenu, te odličnih obrambenih Baduna i Vojkovica sve to rezultira +16 u prvoj cetvrtini.

Drugih 10 min se tražimo u napadu gdje se oni vraćaju ali promjenom ritma u obrani vraćamo se na + 14 na pol. Čvrstina u obrani dala nam je sigurnost u napadu s 50% šuta. U trećoj četvrtini ponavlja se priča iz prvih 5 minuta gotovo preslikana, uz energiju vise odlazimo na nedostižnih +25. Prije početka zadnje četvrtine dogovaramo da se ne zadovoljavamo postignutim, da krenemo kao da je egal. U nastavku dobre role Borne, Kozine, Bojana, Emaća, Kosa, Marina i jos bolesnog Maka u jednom trenutku dovelo i do + 30. Danas je tu rastrčanu mladost pratilo 100-tinjak i vise gledatelja koji su pljeskali, navijali, skakali. Sinergija je uspostavljena, tu nema muljanja dečki idu 200 na sat i to gledatelji cijene i vole. Košarka se polako ali sigurno vraća. Sljedeće kolo smo u Kotoribi a za sljedeće domaćinstvo spremamo za navijače novo iznenadenje.
Košarka živi punim plućima u Varaždinu, kaže trener Cesar.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje