Povežite se s nama

Život i društvo

Krava i lav iz Vinice

Objavljeno:

- dana

NEODOLJIVO

Krava i lav su zajedno s konjem, žirafom, sovom i drugim životinjama prošlog tjedna došetali ravno iz šume i mirno sjeli usred zgrade Općine Vinica.

Riječ je o maštovitim skulpturama koje su od otpadnog materijala iz viničkih šuma zajedno sa svojim odgojiteljicama izradila djeca iz Dječjeg vrtića “Sreća”. Nastale su u sklopu projekta “Arboretum Opeka – čuvam te i ja”, a izložene su u zgradi Općine.

– Djeca su nakon brojnih posjeta parku zamijetila da je uništen, a mi smo pokušavali odgovoriti na njihova brojna pitanja, što je potaknulo razne aktivnosti. Tako su nastale i skulpture životinja, koje smo nazvali “Čarolija drveta” – doznali smo u Vrtiću.

U istraživanje su spontano uključili roditelje djece. – Zajedno sa svojim mališanima bilježili su svoja znanja, priče, usmene predaje predaka u knjigu pod nazivom “Životna priča – Arboretum Opeka”. S nama su podijelili mnogo zanimljivosti i obogatili dječje znanje. Naš projekt potaknuo je dječji interes za istraživanjem i čuvanjem prirode, a uz to imamo odličnu suradnju s roditeljima i lokalnom zajednicom – ponosni su u “Sreći”.

Skulpture koje osvajaju na prvi pogled možete pogledati u zgradi Općine Vinica do 31. ožujka od 7 do 15 sati. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nezavisna lista iz Toplica “udvara“ se biračima neobičnom kampanjom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveprisutno razočaranje birača partijskim i stranačkim manipulatorima, s vremenom je i u varaždinskom kraju dovelo do formiranja brojnih nezavisnih lista. Većini je zajednički skromni budžet i malobrojno ljudstvo. Jednu od osebujnih – „Nezavisni sa stavom“, pronašli smo u Varaždinskim Toplicama.

Naime, nositelji lista poput spomenute, smišljaju različite načine kako bi uoči lokalnih izbora informirali građane o svojem postojanju i o namjerama. Tako se ta toplička nezavisna lista reklamira QR kodom…

I još k tome ne žele na Facebook kako ne bi “vlekli” politiku na profile građana. Stoga, ako nekog više zanima njihov program, skenira predmetni kod i dolazi do web stranice www.svismomigrad.info.

No, ni to nije sve, jer i tamo su drugačiji od mnogih tipičnih izbornih mrežnih stranica. Tu vas prvo pitaju: „Zanima li vas lokalna politika?“.

Ako pak prema njoj nemate ni malo afiniteta, nude vam da bezbrižno zaigrate jednostavne “vintage” igrice otprije dva desetljeća!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!