Povežite se s nama

Život i društvo

Počinju Dani Banfice: “Klima je nepovoljna, ali uspjeli smo pripremiti zanimljiv program”

Objavljeno:

- dana

OD 27. OŽUJKA DO 1. TRAVNJA

Tradicionalni Dani Banfice ove godine počinju u ponedjeljak, 27. ožujka, a traju do 1. travnja.

– Usprkos nepovoljnoj klimi koja vlada u Gradu, uspjeli smo pripremiti zanimljiv program koji će, vjerujemo, privući naše sugrađane – ističe predsjednica Vijeća 6. mjesnog odbora Varaždin Gordana Marsenić.

Program počinje u ponedjeljak, 27. ožujka, u 18 sati kada će biti otvorena izložba fotografija Fotokluba Sloboda Varaždin.

S Đurđicom Dropuljić djeca će moći otputovati u svijet bajki: u utorak u 10 sati na rasporedu je „Tko je Videku napravio košuljicu, a u srijedu u 11 sati „Čarobnjak iz Oza“.

U utorak u 18 sati će Filipa Blažon Šumečki održati predavanje o tome kako zaštititi sebe i svoju imovinu te kako spriječiti zlouporabu ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Glazba, zdravlje i mandoline

 „Večer s Dadom Ruža“ uz sudjelovanje učenika Glazbene škole Varaždin i s voditeljicom Dubravkom Novak na rasporedu je u srijedu, 29. ožujka, u 20 sati.

Četvrtak, 30. ožujka, posvećen je zdravlju dojki. Od 18 sati će Marija Hrašćanec iz Mammae kluba Varaždin govoriti o prevenciji karcinoma dojke, a Andreja Tomašek, bacc. med. techn., održat će radionicu o samopregledu dojke.

Predavanje o neoperativnoj tehnici rješavanja bolova kralježnice, koje će održati voditelj varaždinskog Nado centra,  počet će u petak, 31. ožujka, u 18 sati.

Nakon toga slijedi nastup Orkestra mandolina Centra tradicijske kulture Varaždin s dirigentom Dragutinom Korenom.

Dani Banfice završavaju u subotu, 1. travnja, u 15.30 sati kada će Lidija Černi iz Brahma Kumaris tima održati predavanje pod nazivom „Kako prepoznati i osloboditi se ega?“.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje