Povežite se s nama

Život i društvo

Počinju Dani Banfice: “Klima je nepovoljna, ali uspjeli smo pripremiti zanimljiv program”

Objavljeno:

- dana

OD 27. OŽUJKA DO 1. TRAVNJA

Tradicionalni Dani Banfice ove godine počinju u ponedjeljak, 27. ožujka, a traju do 1. travnja.

– Usprkos nepovoljnoj klimi koja vlada u Gradu, uspjeli smo pripremiti zanimljiv program koji će, vjerujemo, privući naše sugrađane – ističe predsjednica Vijeća 6. mjesnog odbora Varaždin Gordana Marsenić.

Program počinje u ponedjeljak, 27. ožujka, u 18 sati kada će biti otvorena izložba fotografija Fotokluba Sloboda Varaždin.

S Đurđicom Dropuljić djeca će moći otputovati u svijet bajki: u utorak u 10 sati na rasporedu je „Tko je Videku napravio košuljicu, a u srijedu u 11 sati „Čarobnjak iz Oza“.

U utorak u 18 sati će Filipa Blažon Šumečki održati predavanje o tome kako zaštititi sebe i svoju imovinu te kako spriječiti zlouporabu ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Glazba, zdravlje i mandoline

 „Večer s Dadom Ruža“ uz sudjelovanje učenika Glazbene škole Varaždin i s voditeljicom Dubravkom Novak na rasporedu je u srijedu, 29. ožujka, u 20 sati.

Četvrtak, 30. ožujka, posvećen je zdravlju dojki. Od 18 sati će Marija Hrašćanec iz Mammae kluba Varaždin govoriti o prevenciji karcinoma dojke, a Andreja Tomašek, bacc. med. techn., održat će radionicu o samopregledu dojke.

Predavanje o neoperativnoj tehnici rješavanja bolova kralježnice, koje će održati voditelj varaždinskog Nado centra,  počet će u petak, 31. ožujka, u 18 sati.

Nakon toga slijedi nastup Orkestra mandolina Centra tradicijske kulture Varaždin s dirigentom Dragutinom Korenom.

Dani Banfice završavaju u subotu, 1. travnja, u 15.30 sati kada će Lidija Černi iz Brahma Kumaris tima održati predavanje pod nazivom „Kako prepoznati i osloboditi se ega?“.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Od ponoći nove cijene goriva, benzin vjerojatno skuplji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje
Ilustracija

Od ponoći će opet vrijediti nove cijene goriva.

U skladu s informacijama sa stranice cijenagoriva info, benzin će poskupjeti, dok će dizel i autoplin pojeftiniti.

Prosječni spremnik od 50 litara benzina tako je od utorka skuplji za jednu kunu, a prosječni spremnik dizela mogao bi pojeftiniti za 50 lipa.

Spremnik od 50 litara plina mogao bi biti jeftiniji za kunu i pol.

Nastavite čitati

Život i društvo

Za razvoj sporta u 2021. godini Grad Lepoglava osigurao 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za provedbu Programa javnih potreba u sportu Grad Lepoglava je ove godine u proračunu osigurao 1.125.000 kuna.

Sredstva su to kojima će se nastaviti sustavno ulaganje u razvoj sporta na području Grada Lepoglave koji 2014. godine prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Na to je podsjetio gradonačelnik Marijan Škvarić na prigodnoj svečanosti na kojoj je potpisan Ugovor o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu.

– Grad Lepoglava grad je sporta čiji razvoj kontinuirano podupiremo značajnim proračunskim sredstvima. Ove je godine taj iznos za otprilike 18 % veći u odnosu na proteklu godinu što pokazuje koliko cijenimo i uvažavamo sport. Sportom se bave sve dobne skupine građana i kod svih njih pozitivno utječe na zdravlje. O tome u kolikoj mjeri vodimo brigu o razvoju sporta govore i značajna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture. U gotovo svim naseljima na gradskom području izgradili smo sportska igrališta. Taj ćemo ciklus zaključiti izgradnju još jednog igrališta i to na području Kameničkog Podgorja. Prošle smo godine realizirali oko pola milijuna kuna vrijedan projekt obnove nogometnog igrališta i svlačionica na sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi kojeg planiramo i dalje uređivati. Planiramo uredit atletsku stazu i tribine, postaviti sportski semafor te izgraditi četverostaznu kuglanu – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Ispred Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave ugovor je potpisao njen predsjednik Tonko Županić.

– Već treću godinu Grad Lepoglava, s kojim imamo izvanrednu suradnju i koji uvažava potrebe sportaša, povećava iznos sredstava za sport. Vjerujem da će taj kontinuitet biti nastavljen jer je sport važan čimbenik društvenog života našeg grada – rekao je Županić izrazivši nadu da će pandemija koronavirusa posustati i omogućiti bavljenje sportom kako sportašima u klubovima tako i brojnim rekreativcima te ujedno omogućiti realizaciju brojnih planova koje Zajednica ima kad je u pitanju razvoj sporta na području Grada Lepoglave.

Dobru suradnju i koordinaciju sportskih djelatnika i Grada Lepoglave pohvalio je ovom prigodom i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić. Poručio je sportašima da gradska potpora sportu i ubuduće neće izostati.

Od ukupno osiguranih 1.125.000 kuna namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu, 770.000 kuna namijenio je za redovnu djelatnost Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, 100.000 kuna za organizaciju Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, 100.000 kuna za nabavu opreme i održavanje sportskih terena povjerenih Zajednici, 115.000 kuna za nabavu dječjih igrala i održavanje sportske opreme, 20.000 kuna za nagrađivanje sportaša za ostvarene sportske rezultate te 20.000 kuna ta malonogometni zimski turnir.

Nastavite čitati