FOTOIlustracija

Grad Varaždin je pronašao način da na jednom od najgušćih parkinga, koji je smješten između Zagrebačke i Prešernove ulice, malim urbanističkim projektom pronađe prostor za parkiranje još 40 vozila.

Podsjećamo, stanari okolnih zgrada višekratno su ukazivali da žele da se taj parkirališni prostor stavi pod nadzor. Stoga Grad Varaždin obavještava građane stambenih zgrada u Zagrebačkoj 13, 15, 17, 19, Kozarčeva 2 i Prešernova 2, koji koriste parkiralište između Zagrebačke i Prešernove ulice da će se sastanak o proširenju parkirališta kao i o načinu budućega korištenja parkirališta održati u sportskoj dvorani Druge osnovne škole u srijedu, 16. siječnja u 17 sati.

– Molimo građane koji su zainteresirani za korištenje toga parkirališta da se odazovu pozivu. Sastanku će prisustvovati gradonačelnik Varaždina dr. Ivan Čehok s privremenim pročelnikom Upravnoga odjela za komunalne poslove Robertom Krajcerom i projektantima proširenja parkirališta – ističu u Gradu.

Ujedno napominju da nije dovoljno da se sastanku odazovu samo predstavnici stanara i upravitelji, jer je tema kompleksna s obzirom na to da dio parkirališta ide pod režim naplate.

Međutim, za stanare obližnjih zgrada cijena bi bila minimalna, kako bi se pokrili troškovi održavanja parkinga.

 

Komentari

Komentara