FOTOArhiva RT

Grad Varaždin će sa 100 kuna sufinancirati troškove boravka djece u privatnim dječjim vrtićima na gradskom području.

Riječ je o potezu koji bi trebao rezultirati smanjenjem cijena koju roditelji plaćaju za privatne dječje  vrtiće za oko 100 kuna te približavanje, odnosno izjednačenje cijena boravka djece u privatnim i gradskim vrtićima.

– Na današnjem sastanku u gradskoj vijećnici zahvalili smo predstavnicima privatnih dječjih vrtića na svemu što čine na osiguravanju pedagoškog pluralizma, a ovih 100 kuna koje će Grad  dodatno izdvajati, bit će subvencija prema roditeljima – naglasio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Roditelji trenutno plaćaju oko 850 kuna boravak djeteta u privatnim dječjim vrtićima, a sada će ta cijena iznositi 750 kuna, što je otprilike iznos kojeg plaćaju za gradske vrtiće.

– Tijekom godine pokušat ćemo pronaći model da se ekonomska cijena u privatnim vrtićima povisi jer je niža nego u gradskom vrtiću. Podsjećam, svi gradski vrtići su u fazi obnove, dogradnje ili gradimo nove i u suradnji s privatnim vrtićima cijeli taj segment bit će uređen – rekao je Čehok.

Grad će za spomenuto sufinanciranje korištenje privatnih dječjih vrtića iz proračuna izdvojiti dodatnih milijun i pol kuna.

Roditelji će prve uplatnice s umanjenom cijenom dobiti za siječanj ove godine.

Komentari

Komentara