Povežite se s nama

Život i društvo

Kreće rekonstrukcija kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin

Objavljeno:

- dana

Uz dva centra kompetencija koja svoje središte imaju u Varaždinskoj županiji, Varaždinska županija razvija još jedan, na Gospodarskoj školi u Varaždinu. Škola sudjeluje kao partner u uspostavi Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Srednje škole Zabok, a učenici škole postižu značajne rezultate na natjecanjima na kojima se pojave.

Tim povodom je u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani ugovor o financiranju građevinskih radova, obrtničkih radova, hidroinstalacija, elektroinstalacija te strojarskih instalacija na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Ugovor su potpisali ravnateljica Gospodarske škole mr. sc. Jasminka Kelemen i Zvjezdana Erceg iz tvrtke CORE UPRAVLJANJE d.o.o., a potpisivanju su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Pročelnik Huđek je istaknuo kako Varaždinska županija sufinancira radove na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin u iznosu od 68.738,38 eura.

-Ovim se radovima priprema kuharski praktikum za prihvat profesionalne kuharske opreme koju je škola dobila u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok u vrijednosti od 100.000 eura. Praktikum će dobiti jedno novo ruho, a učenici će dobiti kvalitetan prostor u kojem će stjecati nova znanja- rekao je Huđek.

Ravnateljica Gospodarske  škole mr.sc. Jasminka Kelemen zahvalila se Varaždinskoj županiji na svim dosadašnjima ulaganjima u školu.

-Gospodarska škola je završila sudjelovanje u projektu ReCeZa u sklopu kojeg smo odradili brojna usavršavanja nastavnika i učenika, a za školu je najveća dodana vrijednost sudjelovanja u projektu oprema koja uskoro dolazi u našu školu. Zahvaljujemo se Varaždinskoj županiji što sudjeluje u rekonstrukciji praktikuma jer će ovime učenici i profesori dobiti odlične uvjete za rad – naglasila je ravnateljica škole Kelemen.

Život i društvo

Dvojac iz DVD-a Varaždin Breg nastupio na ekstremnom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Operativci DVD-a Varaždin Breg pod sponzorstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Varaždinske županije i Općina Gornji Kneginec, nastupili na najtežem vatrogasnom natjecanju Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024 u mađarskom Sombotelu.

Od 100 prijavljenih natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske, završilo ih je 89. Član DVD-a Varaždin Breg, Siniša Horvat osvojio je 4. mjesto (3. mjesto pobjeglo mu je za samo 8 stotinki), a nastupio je i Andy Barulek.

– Iako smo imali poteškoća jer je jedan član tima morao odustati zbog zdravstvenih razloga, mađarski kolega Turcán Màrk uskočio je i zauzeli smo kao TFA Team Croatia 5. mjesto od 13 timova. Bravo za naše operativce koji su pokazali snagu općinskog, županijskog i državnog vatrogastva na međunarodnoj sceni! – ističu iz DVD-a Varaždin Breg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prigodnim programom i podjelom nagrada u OŠ Martijanec proslavljen završetak školske godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom kraja školske godine, u Osnovnoj školi Martijanec održan je prigodni program kako bi školarci proslavili završetak još jedne godine, a neki se i oprostili od osnovne škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave OŠ Martijanec, članovi izvannastavnih aktivnosti dramskih, plesnih grupa, školski zbor i tamburaški orkestar, a točku na njemačkom jeziku izveli su i učenici „Male njemačke družine”, dok su program pripremili učitelji voditelji skupina izvannastavnih aktivnosti.

Tijekom programa ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak te načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ, podijelili su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se istaknuli tijekom godine u provođenju projekata i natjecanja, a šećer na kraju bila je izvedba pjesme „Rim Tim Tagi Dim” popraćena poznatom koreografijom.

OŠ Martijanec ove je godine po prvi puta provodila eksperimentalni program Cjelodnevne škole, a kako ističe ravnateljica Huzjak, učenicima se zaista trude ponuditi suvremeni način poučavanja i mnoštvo aktivnosti van redovnih kurikuluma.

– U četvrtak, uz Sportski dan, imali smo i gostovanje Stem Laba gdje su učenici imali prilike sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz područja prirodoslovlja, tehničke kulture i novih tehnologija, a u petak, uz Dan škole, učenicima je osiguran mobilni Planetarij u kojem su imali prilike otkrivati tajne svemira – rekla je ravnateljica koja se ujedno osvrnula i na program cjelodnevne škole, ali i poslala poruku svojim učenicima.

– Uspješno smo prebrodili prvu godinu Cjelodnevne škole. Neke su nam stvari bile odlične, na nekima ćemo još svi zajedno poraditi sljedeće godine, da nam u školi svima bude sigurno, ugodno i veselo. Svima zahvaljujem na odličnoj suradnji, kako učenicima i roditeljima, tako i svim zaposlenicima. Počinje dugo toplo ljeto, dobro se odmorite i napunite baterije za jesen. Udžbenici i svi ostali nastavni materijali čekat će vas u školi, tako da o tome ne trebate voditi brigu. Dakle, opustite se i uživajte – poručila je ravnateljica.

Općinski načelnik Branimir Nađ čestitao je svim učenicima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini, dok je osmašima poželio mnogo sreće u daljnjem školovanju.

– Danas smo imali prilike podijeliti i nagrade najboljim učenicima i mentorima, za što je sredstva osigurala Općina. Nagrađeno je ukupno 50 učenika i 10 mentora. Sama ta brojka govori o uspješnosti naše osnovne škole i koliko se ovdje radi sa našom djecom. Čestitam svima na uspješno završenoj godini i želim svima da ugodno provedu ljetne praznike te da se u školu vrate puni elana – rekao je načelnik Nađ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje